Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
PucziMMA +12
tl;dr
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Mirki, na początku września 2023 kupiłem auto u handlarza sprowadzającego z Niemiec. Ja jestem laikiem i mógłbym coś przeoczyć, ale było ze mną dwóch kumpli - jeden mechanik, drugi fan motoryzacji, obaj podjarani faktem oglądania auta.
Audi A4 z roku 2005, "bez rdzy", choć i tak byłem pewny, że parę rzeczy będzie do naprawy - przez 8 miesięcy, poza rozrządem wymieniłem m.in. turbo, xenony, klocki hamulcowe. Ok, norma. Ale byłem parę
Pierwszy to hipoteczny 3,69% do spłaty pozostało 290 tys zł. Oprocentowanie jest stałe do grudnia 2024.
Drugi to gotówkowy 13,24% do spłaty pozostało 56 tys.
Rocznie jestem w stanie nadpłacić ok 15 tys zł.
Nie do końca wiem jak liczyć, gdyż patrząc na % droższy jest gotówkowy. Jeżeli policzę odsetki to więcej rocznie oddaje bankowi płacąc za hipoteczny.
Do tego dochodzi jeszcze kwestia zmiany oprocentowania za 2 lata.
#kredythipoteczny #kredyt #finanse
Który kredyt powinienem nadpłacać w pierwszej kolejności
To tak jakbyś się zastanawiał, czy brać lokatę 3,7% czy może 13,24% (tylko w drugą stronę).
I tak musisz spłacić w sumie 346tys. PLN, więc korzystniej spłacać coś , co jest wyżej oprocentowane.