Wpis z mikrobloga

Szukam jakiegoś taniego VPS z łączem min. 0.5Gbps. Reszta parametrów obojętna, będzie służył tylko jako serwer VPN więc najlepiej lokalizacja PL. Ktoś coś?
#vps #hosting
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Pietr
gdyby nie ostatni punkt to poleciłbym Ci oracle free tier. jako, że tylko vpn to po co ci vps? kup sobie vpn np z mydevil.net
  • Odpowiedz
  • 0
@superglacial: Chodzi mi głównie o to by spiąć kilka PC pod VPN i mieć do nich dostęp. Tak samo chcę podpiąć jeden router w domu za pośrednictwem PPTP aby również mieć zdalnie dostęp do niego bo niestety ale nie mam publicznego IP.
  • Odpowiedz
  • 0
@szuwarek-mini: mam już webh ale prędkości to raptem 150Mbps. Patrząc, że cały ruch szedłby przez ten VPS to sporo za mało. Na orecle free tier osiągam 1.5Gbps na tym VPS z ARM ale tam jest niemieckie IP. To tak średnio dla mnie. Chyba, że wie ktoś jak to wszystko spiąć by mieć dostęp do wszystkich PC poprzez VPN ale by samo połączenie internetownie nie szło przez niego by nie zapychać
  • Odpowiedz
  • 0
@emitar: Na pewno ma wspierać PPTP więc pewnie podstawowe pptpd. Głównie z wymogu routera bo wpsiera tylko to. Jak będzie sobie średnio radzić to na tym zostanie tylko router a reszta na wireguard.
  • Odpowiedz