Aktywne Wpisy
fejka +204
Do uzdrowienia sytuacji na rynku #nieruchomosci nie wystarczyłoby doprowadzenie do tego żeby pustostany wróciły do obrotu?
Mamy w Polsce prawie 2mln pustostanów, to mniej więcej tyle samo co osób w Polsce bez własnej nieruchomości.
Zapraszam do dyskusji
#mieszkanie #kredythipoteczny #kredyt2procent
Mamy w Polsce prawie 2mln pustostanów, to mniej więcej tyle samo co osób w Polsce bez własnej nieruchomości.
Zapraszam do dyskusji
#mieszkanie #kredythipoteczny #kredyt2procent
PanLodowegoOgrodu +117
Odebrałem dzisiaj mieszkanie. Miasto top 5. Zarezerwowane luty/marzec 2023. Wniosek Bk złożony pod koniec lipca. Październik decyzja ostateczna pozytywną z pekao.
Mieszkanie wybrane na spokojnie, przed boomem, w dobrej cenie.
Jestem szczęśliwy. Bardzo, bardzo.
#nieruchomosci #kredyt2procent
Mieszkanie wybrane na spokojnie, przed boomem, w dobrej cenie.
Jestem szczęśliwy. Bardzo, bardzo.
#nieruchomosci #kredyt2procent
The Last of Us Sezon 1 Odcinek 1
GDY ZGUBISZ SIĘ W CIEMNOŚCI
Witam. Mam pewne zastrzeżenia co do tego odcinka pomimo że mi się mega podobał takie 9/10 to jednak jest parę rzeczy które nie dają mi spokoju. Otóż:
1. Nie zmienili pewnego zaniedbania z gry gdzie żołnierz sam zatrzymuje dwie osoby bez drugiego asekurującego który powinien być z nim na patrolu . A sam strzela serią i to z bliska. W serialu widać za nim pojazd wojskowy więc raczej musi być gdzieś drugi jego partner.
Jak to tłumaczyć?
Brakiem drugiego żołnierza moim zdaniem nie da się wybronić.
A co do strzałem serii z bliska odległości tym że nie miał innej broni więc chciał jak najszybciej zastrzelić z upewnieniem że zginą.
2. Pod koniec odcinka gdy jest godzina policyjna zostajemy jednego żołnierza FEDRY który załatwię sprawy fizjologiczne a tym czasem nie ma go kto ubezpieczać. Przy sprawdzaniu zakażenia grzybem jest także sam. Wiemy jak to się skończyło.
W grze z tego co pamiętam było wtedy przynajmniej dwóch żołnierzy.
Jak to tłumaczyć ?
Ja tłumcze sobie tak że jest coraz mniej żołnierzy FEDRY i brakuje ludzie by uzupełnić patrole.
Pomijam zarzut o wiek aktorki grającej Ellie jak i karnacja skóry Sary. Co do Elli twórcy wybrali umiejętność gry aktorskiej nad podobieństwem postaci z gry.
i co to zmienia ze jest jeden a nie dwóch, nigdy bie zrozumiem takich uwag w stosunku do filmu ktory nie ma byc wierną kopią prawdziwych wydarzeń