Aktywne Wpisy

langer +9
Otwieram nitkę na najbardziej nostalgiczną muzykę w grach wszechczasów.
Ode mnie leci:
https://www.youtube.com/watch?v=y7EmrKc4deg
#nostalgia #gry #muzyka #soundtrack #needforspeed
Ode mnie leci:
https://www.youtube.com/watch?v=y7EmrKc4deg
#nostalgia #gry #muzyka #soundtrack #needforspeed

4ntymateria +1
A Wam się wydawało, że w Polsce #nieruchomosci sa drogie czy coś.. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#usa #inflacja #inwestycje #pieniadze
#usa #inflacja #inwestycje #pieniadze
źródło: temp_file6532934634755468606
Pobierz

#childfree #antynatalizm #takaprawda
źródło: comment_16738606668y7hFeeJHi8F2wRYnO34pY.jpg
PobierzO ile jeszcze bogaty kraj to pojęcie względne, tak na emeryturę w tym kraju chyba tylko szaleniec jeszcze liczy ¯\_(ツ)_/¯
No więc niejako sam zaprzeczasz swojej teorii teraz?
@Zgrywajac_twardziela: no, chyba nie - byłem wychowywany w 80 i 90 razem z jakimiś dwustoma innymi gnojami, nie znam nikogo kto był skrajnie biedny, nieszczęśliwy, głodny, brudny
Z kilkudziesięciu znajomych (dalekich i mniej dalekich) nikt nie stał się patusem a wspomnienia ma z dzieciństwa dobre.
Potwierdzały to spotkania klasowe po 20 i 30 latach
Ale dlaczego od razu wyolbrzymiać do skrajnej biedny, i głodu? To "zwykła" bieda nie jest już powodem by stwierdzić, że to kiepskie warunki dla dziecka, i samego siebie? Każdy kto wychowywał się w biednej rodzinie doskonale pamięta, jak z żalem słuchał jak dzieciaki
Czyli zakładasz, że większość
Co ciekawe każdy biedny dąży do bogactwa, a w drugą stronę, dokładnie nikt, doprawdy bieda jest cnotą i wspaniałością ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zgrywajac_twardziela: zakładam że osoba która uważa że za 30 lat nie będzie zusu i emerytur powszechnych jest nieukiem.
@asmodeus666: a czy ja coś takiego napisałem? Podałem przyczyny wegetatywnych emerytur za 30 lat. Każdy jest kowalem swojego losu i robi co chce. Gdy bezdzietnych było 10% to system emerytalny był w stanie to przełknąć. Jak bezdzietnych będzie 40% to będą głodowe emerytury.
Przecież nikt nie mówi, że dosłownie nie będzie, tylko będą one warte tyle co paczka fajek ¯\_(ツ)_/¯
Kupa ludzi z tamtych czasów stała się ludźmi którzy dziś są 'pracodawcami'
Argument o 'zagranicznych wczasach' to jest argument invalid bo tych było 1% i zazwyczaj to były wczasy w Bułgarii na wycieczkach służbowych.
Nie chwalę tamtego czasu. Mówię że te teorie o nieszczęśliwych latach 80 90 to g---o z d--y wyjęte. Wszystko zależało od tego co rodzice chcieli dać.
Mój tata odkładał z 3