Aktywne Wpisy
JulianGangol +29
Ostatnio zrobilem ankiete i dziwi mnie, ze wykopki w zdecydowanej wiekszosci popieraja temat aborcji. Serio? Juz pomijajac sprawy swiatopogladowe to wy powinniscie byc pierwszymi przeciwnikami tego. Byly protesty w calej Polsce? Byly. Faceci chodzili jak te glupie osly na nie i czesto narazali swoje zdrowie w tej sprawie w ulicznych starciach z policja. Wy wspieracie kobiety a co w zamian otrzymujecie od nich? Co najwyzej fucka moga wam pokazac.
Na zadne wsparcie
Na zadne wsparcie
jestem_tunowy +70
-mieszkaj w małym mieście
-szukaj pierwszej pracy
-wyślij CV do każdej żabki, stacji benzynowej, sklepu i produkcji w mieście, w sumie jakieś 20 cv wysłanych
-nie odezwali się z ani jednego miejsca bo nie masz doświadczenia, jesteś za młody, nie masz książeczki sanepidowskiej, nie szukają pracowaników, ruhasz psa jak sra, cokolwiek
-dla wykopków i tak jesteś nierobem i pasożytem
#przegryw #praca #bekazwykopkow
-szukaj pierwszej pracy
-wyślij CV do każdej żabki, stacji benzynowej, sklepu i produkcji w mieście, w sumie jakieś 20 cv wysłanych
-nie odezwali się z ani jednego miejsca bo nie masz doświadczenia, jesteś za młody, nie masz książeczki sanepidowskiej, nie szukają pracowaników, ruhasz psa jak sra, cokolwiek
-dla wykopków i tak jesteś nierobem i pasożytem
#przegryw #praca #bekazwykopkow
Mój projekt przewiduje jedynie jedno odpowietrzenie na wysokości pralni (pod garażem kanaliza wychodzi z domu).
Majster kładący rury pod chudziaka powiedziała, że jest ok (a wprowadzili kilka poprawek i sugestii w innych miejscach), kierownik budowy również. Ale rozmawiam aktualnie z firmą która będzie robiła hydraulikę (piony, instalację) i powiedzieli, że ZDECYDOWANIE potrzebuje jeszcze jednego odpowietrzenia nad łazienkami bo w aktualnym układzie będzie mi się cofać woda z odpływów w łazienkach przy spuszczaniu wody oraz może z nich śmierdzieć.
Kto ma racje? Chcę, żeby było porządnie tylko muszę mieć pewność bo dodanie drugiego pionu będzie wiązało się z wierceniem w żelbetonowym stropie oraz przeróbką w dachu (dodanie kominka).
#budowadomu #budujzwykopem #remontujzwykopem
@holihopter: Przeczytaj proszę jeszcze raz co napisałem do końca
Ja się pytam o odpowietrzenie kanalizacji
ty mi piszesz że to żaden koszt,
ja ci piszę że jednak się mylisz bo wiąże się to z kosztami
Ty mi odpowiadasz, że jednak piszesz o napowietrznikach
¯\_(ツ)_/¯
Napiszę więc ponownie - pytam o ODPOWIETRZENIE kanalizacji
@ATAT-2: firma ma rację, to co ci wmawiają majstry to jest jakieś kuriozum. Pion, zwłaszcza taki ze sraczami MUSI się kończyć kominkiem, napowietrzenie gdzieś po drodze nic nie da.
Komentarz usunięty przez autora
Tak więc obawiam się, że może mnie czekać kucie stropu nad łazienkami i dokładanie kominka na dachu (ʘ‿ʘ)
Sam mam zrobione 2 takie wyjścia ale jedno narazie zaślepiam i zobacze co będzie.
@Jarek_P: Na piętrze, jest nad nim jeszcze strych.
Wszystko jest połączone pod chudziakiem. Wygląda to tak (parter):
(na planie parteru brakuje kanalizy i wody w kuchni ale oczywiście zostanie wykonana)
W takim razie plan mam następujący :
Przy pralni zostawiam przepust i puszczam rurę aż na strych zostawiając ją zaraz za stropem.
W pionie z ubikacjami robię jeszcze jeden przepust i tam puszczam odoiwietezacz za dach.
1. Mogę je też połączyć - Czy moge to zrobić na strychu po podłodze czy musi to iść wyżej?mogę też ewentualnej połączyć, dać trójnik i na tej nad pralnia zainstalowac
@ATAT-2: lepiej, żeby szło wyżej, ze spadkami, np. po "spodzie" dachu.
@ATAT-2: taka, jak średnica pionu, zwłaszcza ten kiblowy nie powinien być zwężany.
Albo dwa piony dachowe jak mnie najdzie :)
Komentarz usunięty przez autora