Aktywne Wpisy

Kasahara +187
Depresja trójboisty
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały

Dwa pierwsze kraje cynicznie dawkują sprzęt, aby Ukraina nie mogła całkowicie wypchnąć Rosjan z okupowanych terenów, ale też tego sprzętu jest na tyle dużo, że Rosjanie mają związane ręce i sensowna ofensywa nie wchodzi w grę.
Co z tego wynika? Ukraina się wykrwawia, ale Rosja też. Czym dłużej trwa wojna tym Rosja dłużej będzie odbudowywać się ekonomicznie i militarnie i tym samym nie będzie przez ten czas zagrożeniem dla państw NATO. Może władze w Londynie i Waszyngtonie liczą też na poważne wewnętrzne konflikty polityczne i/lub etniczne.
#ukraina #wojna #rosja #przemyslenia
@uBlock_Origin: racja, dzisiaj jeszcze nie było
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po drugie, wszyscy wielcy mówią o tym, że wojna skończy się negocjacjami. Więc Ukraina będzie musiała iść na jakieś ustępstwa.
Więc zakładam nawet, że USA specjalnie dawkują tak sprzęt z całym NATO
Jak tam? Praca znaleziona bo ja już znalazłem dwie oferty z Niemiec bez języka xD
Dodatkowo z ciekawości: Czemu na Polskę a nie kraje nadbałtyckie? Tak serio pytam? Przecież tam łatwiej osiągnąć sukces i postawić NATO pod ścianom.
Jak chronić granice w takich warunkach i żyć bezpiecznie. Tak słabo widzę ten interes a inwestycja tam już teraz trzeba budować infrastrukturę i etaty aby co najmniej potroić obsadę chroniącą granicę przed przemytem powojennego syfu