Wpis z mikrobloga

Zachwycanie się Carrionera nauką i nienawiść do religii wszelakich jest ironiczna w jego przypadku. Niby chodził na studia, ale nie ma zielonego pojęcia na czym polega udowadnianie faktów na podstawie źródeł. Metodologia naukowa jest mu zupełnie obca, bo gdy ktokolwiek prosi go o źródła, z których korzysta, to albo banuje ludzi, albo odpowiada "znajdź se sam". Stworzył sobie swoją, nomen omen, sektę na zasadach religijnych, gdzie krytyka dogmatu jest niedopuszczalna, a każde zapytanie o sens jego słów jest z miejsca b----------e przez wyznawców religii carrionerowskiej. Jestem ciekawy, czy on to robi specjalnie, żeby czerpać z tego korzyści majątkowe, czy serio jest ślepy jak bardzo zbliżył się ideologicznie do religii.
#carrioner
TypicznyMaciek - Zachwycanie się Carrionera nauką i nienawiść do religii wszelakich j...

źródło: comment_1673522864KCqm77QmU3mVeHkuUCfXLN.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: Problem większości ateistów jest taki, że ich głównym argumentem jest: "boga nie ma, bo nie ma dowodów naukowych na jego istnienie." W ogóle nie biorą pod uwagę filozofii, która jest niezbędna do zdefiniowania Boga jako takiego, a dopiero potem można gdybać, czy coś takiego w ogóle istnieje. Carrioner to typowy gimboateista. Gdyby żył w 200 lat temu, to jestem pewny, że szedłby w zaparte o nieomylności ówczesnych naukowców, którzy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TypicznyMaciek: cieszysz się że dziecko się urodziło zdrowe to przyjdzie taki i ci powie że za 60 lat będzie konać pod szpitalem na raka
prosisz o modlitwę bo już nie masz siły sytuacja ciężka to usłyszysz że boga nie ma haha dorosnij
  • Odpowiedz
@TypicznyMaciek: Czas leci, a odklejka Zbycha postępuje od praktycznie początku jego działalności. Człowiek jest w stanie tytanicznego wyparcia, przeżył upokarzający zawód miłosny, rodzina się go wyparła i mieszka sam od x lat. Jego mongolskie teorie o kobietach (których nazywa samicami) utwierdza mnie tylko w fakcie, jak daleko wygryzło się w niego s----------e. Zbych pędzi kursem kolizyjnym na spotkanie z lokomotywą rzeczywiści i chyba tylko, na ten moment jego niebagatelna, odruchowa
  • Odpowiedz
@TypicznyMaciek: Oczywiście, że to robi specjalnie w bardzo dużym stopniu. Generalnie jest to osoba która zbija kapitał na osobach bardziej podatnych ze skłonnościami do łatwej manipulacji nimi. Zauważ, że to jest osoba która mówi iż dla samicy liczą się hajsy odwracając uwagę a jednocześnie sam kręcił aferę, że Multi, Kasix i kilka innych osób są złodziejami po czym sam założył taki kanał to samo jest z donejtami ciągle wysyłajcie jemu
  • Odpowiedz
@TypicznyMaciek: Osobiście jestem ateistą chociaż wolę określenie osobą niewierzącą bo ateista mi się źle kojarzy jak mem trochę a przestałem głównie wierzyć wraz z dorastaniem i postrzeganiem otaczającego mnie świata. Carrio był nawet zabawny te kilka lat temu jak wyśmiewał pewne rzeczy, ale w którym momencie mu się totalnie odkleiło po prostu
  • Odpowiedz