Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +8
phaxi +5
czy mozna zostac programistom bez studiow? ucze sie juz 3 tygodnie i teraz nagle moj znajomy programista (magister) mi mowi ze marnuje tylko czas bo najpierw robi sie dyplom a potem zaczyna praktyke
#programowanie #programista15k
#programowanie #programista15k
Mam problem z moim citroenem c4. W listopadzie nie chciał odpalić problemem okazał się akumulator. Wymieniłem na nowy wszystko działało. Dzisiaj po niecałych 2 miesiącach auto znow nie odpala. Nie kreci, słychać tylko takie jedno stuknięcie i tyle. Na radiu wyświetla się komunikat o przejściu w tryb eco i przy próbie odpalenia miga kontrolka ladowania. Jak myślicie rozrusznik, alternator czy może coś innego?
1. rozładowanie w trybie czuwania
2. napięcie ładowania (powinno walić 14.4V+ na maksa)
Rozrusznik to raczej nie jak kontrolki się palą.
jakby to był rozrusznik to byś czuł po tym jak kręci, ile razy, jak brzmi itp zanim zapali..
Co to znaczy normalnie pali? Opisz..
Alternator diagnozujesz multimetrem - czyli napiecie na akumulatorze przy silniku wylaczonym, na silniku wlaczonym + obciazenia. Ale watpie zeby przez 2 miechy nowy akumulator
normalnie palił czyli momentalnie odpalał po przekręceniu kluczyka.
Ostatnio odpalałem go wczoraj
Robie nim codziennie 60km
@quizonmyface
@fiddle
Jeszcze mam pomysł bo 2 tygodnie temu zmieniał olej z filtrami i zastanawiam się czy jak mechanik tam grzebał to mógł coś spieprzyć
Naładuj aku i obserwuj.