Aktywne Wpisy

dziobnij2 +27
W wieku 33 lat nie mam prawa jazdy. Nie potrzebne mi, ale jak bym szukał pracy, to brak prawa jazdy to olbrzymi minus. Poza tym mając prawo jazdy mógłbym robić dalekie spierdotripy. Jak mam zrobić kurs prawa jazdy jak mam nędzne 1400 zł renty, a kurs kosztuje 2799 zł + opłaty za lekarza itp. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przegryw #przegrywpo30tce
#przegryw #przegrywpo30tce

Hopsa +12
Mam dla was mini opowieść o tym jak przez pandemie zmieniła się perspektywa randkowania jako transpłciowa dziewczyna
Zacznę od tego, że dla swojego bezpieczeństwa zawsze umieszczam w opisie na tinderze, że jestem trans
Przed pandemią moje pary na tinderze można było podzielić na 3 grupy:
- osoby które przeprowadzają ze mną jakiś dziwny wywiad i za bardzo ja jako ja ich nie interesowałam, za to pytali o każdy możliwy intymny szczegół, o
Zacznę od tego, że dla swojego bezpieczeństwa zawsze umieszczam w opisie na tinderze, że jestem trans
Przed pandemią moje pary na tinderze można było podzielić na 3 grupy:
- osoby które przeprowadzają ze mną jakiś dziwny wywiad i za bardzo ja jako ja ich nie interesowałam, za to pytali o każdy możliwy intymny szczegół, o
Jeszcze 20 dni i spełnie swoje marzenie - polecę do Japoni! Niby tak mało czasu zostało, a ja jeszcze przejściówek nie mam, jr passa, tyle do zrobienia!
Komentarz usunięty przez moderatora
Jezeli nie chcesz na forum pisać o kasie, napisz na privBo jestem ciekawy czy są jakieś sztuczki na delikatne zaoszczędzenie
Wcześniej nie było możliwości kupienia JR Passa po wylocie z kraju
Kiedyś można było kupić ale tylko na 1 region a nie cała Japonię
Ja miałem plan zjechać całą z południa na północ. Południe się udało ale na hokkaido uderzył tajfun więc utknąłem w Sapporo i za długo czekania
4k lot w dwie strony
1.5k hotel w tokyo na 14 dni
250 zł karta Sim
700-800 zł Jr pass na tydzień lub 1.5k na 2 tygodnie
@bukimi: Tylko maseczki w zasadzie (chociaż nie są obowiazkowe, to wszyscy noszą)
@Termowizjer: PLL Lot WWA
@Hafahafa: Nie wiem czy dam radę wbić do sapporo, bo raczej objadę południe wyspy.
@Patatina: Ja rezerwowałem pokój jak jeszcze
Lot nawet nie jest bezpośredni, bo startujemy z Poznania->WWA->Tokio, co ciekawe - taniej było kupić bilety w zasadzie na dwa loty niż na lot bezposredni z Warszawy.