Wpis z mikrobloga

Mirki jakim cudem te wszystkie restauracje w Rzeszowie się w ogóle utrzymują? Przecież dosłownie oprócz jednego małego lokalu (nie będę wymieniał nazwy) na jednym rzeszowskim osiedlu to jest poziom tragiczny. Na całym rynku i w centrum nie ma jednego lokalu serwującego dobre jedzenie. O obsłudze składającej się z młodych dziewczyn które nie potrafią prawidłowo odebrać zamówienia nie wspomnę #rzeszow
  • 24
@rraaddeekk: generalnie o gustach się nie dyskutuje, bo każdy lubi swój typ pizzy. Jeżdzę w zasadzie po całej Polsce i odwiedzam różne pizzerie z napoletana, więc dla mnie każda napoletana będzie lepsza niż inne wyroby włoskopodobne:

1. Nobo / Mąka i Woda (tutaj mają pinsę, coś a'la rzymska blaszka (Teglia a'la Romana) 2. Ale Dym / Sapori 3. Pasieka, Chillita, Pippo

Nie polecam za to Włoska 16, parodia pizzy napoletańskiej ale
@onionhero z tych:

1. Nobo / Mąka i Woda (tutaj mają pinsę, coś a'la rzymska blaszka (Teglia a'la Romana) 2. Ale Dym / Sapori 3. Pasieka, Chillita, Pippo

Jadłem tylko na Nobo, Chilita, Pippo, więc 2 na 3 się zgadzamy.
Nobo też nie jest złe ale poza moim top 5.
Tez nie stosuję ketchupu ani zadnych sosów.
Pizza tylko na cienkim z małą iloscą skladników i oceniajac pizze to coasto jest kluczoowe.