Aktywne Wpisy
Znalazłem w Internecie to zdjęcie bez podpisu, ale zgaduję, że to przystojni kawalerowie z nocnej.
Melkovva_ +3
Opowiadam mojej bratanicy z którą kiedyś żyłam jak z siostrą co się o------o że rodzina nie chce mnie znać i zastanawiam się czy laska udźwignie to wszystko.
No ale musiałam w końcu.
Całe 10 lat na to czekałam 😭
No ale musiałam w końcu.
Całe 10 lat na to czekałam 😭
#norwegia #emigracja
Ale jeśli przed robotą lecisz do norweskiej żabki po norweska małpkę to nikt cie nie będzie szanował ¯\_(ツ)_/¯
Znam ludzi z NL, którym szkoda było te kilka €, jeździli na polskich blachach, i w końcu dostali list z belastingu o zapłatę 5k.
Niby takie p------y, ale jak się jest częścią społeczeństwa, korzysta się z ich infrastruktury to warto się odwdzięczyć chociaż w taki sposób. Od razu inaczej na ciebie patrzą.
Aż mnie w sumie wzdrygnęło. Ja czasem lubię się napić, no ale nie mogę jakoś nie odczuć politowania i takiego poczucia no może nie pogardy, ale czegoś w podobnym nastroju tylko jednak mniej surowego, wobec ludzi którzy kupują małpki, zwłaszcza rano przed pracą.
Mi się zdarzy czasem napić. Po pracy, czasem nawet w pracy jak są czyjeś imieniny, tzn. no kieliszek jakiejś słabszej nalewki, odśpiewanie sto lat, chwilka rozmowy
Ale zdanie mam takie, że jeśli ktoś musi rozpocząć dzień od flaszki, to jest z nim źle.
No cóż, to trochę osobiste nieszczęście do pewnego momentu, ale później może stać się też udziałem otoczenia chorego na alko. A ogółem a-----l to morderca, przynajmniej w regularnie dużych ilościach.
@fantazm: które się dzieje na własne życzenie.
Ale nie o tym temat :)
@veertout: OPie, przepraszam! W każdym razie: w pełni "swój" może nigdy nie będziesz, ale to nie znaczy że od razu będziesz pariasem. Na obczyźnie zawsze się jest trochę na obczyźnie, ale czasem po prostu warto spróbować. W Norwegii społeczeństwo jest cywilizowane, warunki życia świetne, kasa dobra... Czasem myślę,
@fantazm: nic nie stoi na przeszkodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie gdziekolwiek będziesz za granicą, nieważne jak dobrze się zintegrujesz to i tak nigdy tak do końca nie będziesz u siebie.
Nie ze względu na naszą "dumę eksportową" bo Polacy na emigracji nie różnią się szczególnie od innych nacji, a naszym największym grzechem jest to, że jest nas dużo- jesteśmy 5 najludniejszym krajem UE.
Swoją drogą poza prostymi ludźmi eksportujemy też wielu fachowców i to jedna z rzeczy, za