Aktywne Wpisy

greendevil861 +11

dbijou +1016
Dzień dobry Mirko z tej strony Debiżu! #zloterozdajo #rozdajo alert przy piątku!
Do wygrania pierścionek w kwocie do 2500zł
Pierścionek złoty próby 585 (do wyboru kolor kruszcu różowe, żółte i białe ) w okolicy 1.5-2g
Wzory przedstawimy w pw (właściwie nie ma rzeczy której nie damy rady zrobić na zlecenie, bez zlecenia zresztą też :))
W pierścionku osadzimy kamień który wygrany wybierze sam (okolice 0.5ct - tj. Akwamaryn, Topaz (Swiss / London
Do wygrania pierścionek w kwocie do 2500zł
Pierścionek złoty próby 585 (do wyboru kolor kruszcu różowe, żółte i białe ) w okolicy 1.5-2g
Wzory przedstawimy w pw (właściwie nie ma rzeczy której nie damy rady zrobić na zlecenie, bez zlecenia zresztą też :))
W pierścionku osadzimy kamień który wygrany wybierze sam (okolice 0.5ct - tj. Akwamaryn, Topaz (Swiss / London

Całe życie odkładasz dziesiątki jak nie setki tysięcy złotych na swoją fikcyjna emeryturę a później umierasz w wieku 66 lat i wszystko przepada. Możecie mi wytłumaczyć dlaczego bogatsi emeryci (tacy co mają 5k+) nie jada za granicę do tańszych krajow i w wypadku ich śmierci rodzina "zapomina zgłosić śmierci" i dalej pobiera emeryturę? Przecież ta gotówką należy do rodziny więc dlaczego ma to przepaść na rzecz państwa?
Zrobić odwrotność tego https://www.vanityfair.com/news/2019/11/the-strange-tale-of-quadriga-gerald-cotten
Ja cos czuje za zaproponuje rodzicom domek w Wietnamie lub na Bali... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#emerytura
#przemyslenia
#pytanie
#zus
#pieniadze
#pracbaza
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63b5e5363aff44a0fb1a939b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Zakład Ubezpieczeń Społecznych ma prawo do kontroli życia świadczeniobiorcy. W myśl artykułu 128 ust. 1 cytowanej ustawy emeryt lub rencista, na żądanie organu rentowego, jest zobowiązany do potwierdzania własnoręcznym podpisem istnienia dalszego prawa do pobierania świadczeń określonych ustawą.
Własnoręczność podpisu złożonego na formularzu przez:
- zamieszkałego za granicą emeryta, rencistę lub
- upoważnioną osobę sprawującą faktyczną opiekę nad emerytem lub rencistą,
musi zostać potwierdzona przez właściwy urząd lub osobę do
to jest tak glupie ze nie sadze ze masz chocby i te 100 iq
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
"czekają mnie zarzuty" jprd jak ja nie cierpię tego kraju. Odbierasz coś co jest twojej rodziny a obsrajtek widłowy w 7 lat dorabia się posesji za 40 milionów.
Do wygadanejloszki, a co to za problem przelewać te pieniądze na konto np banku wietnamskiego by później wypłacać to na ulicy w
Poza tym te pieniądze nie istnieją, więc nie ma co przepadać. One przepadają już w momencie pobrania "składki" od młodszych pracujących.
Co innego jak ktoś był w OFE. Wtedy można dziedziczyć do 3 lat
@AnonimoweMirkoWyznania: Też miałem kiedyś takie naiwne podejście. Później sobie uświadomiłem, że to gówno prawda. Państwo pod przymusem zabiera Ci pieniądze które idą na obecnych emerytów z mglistą obietnicą, że coś dostaniesz w przyszłości. I gówno Ci się należy, bo tak. Tak samo podatki. Kiedyś ludzie musieli odwalać pańszczyznę, więc i tak nie mamy źle. Podobnie ze służbą
@AnonimoweMirkoWyznania: bo te tańsze kraje są zbyt egzotyczne, zbyt daleko i podróż jest zbyt droga. Brytoli w samej Hiszpanii jest milion i są całe społeczności emerytów, którzy po hiszpańsku jest dobrze jak potrafią się przywitać. Z 5k PLN to ty niewiele zdziałąsz, różnica miedzy Polską a Wietnamem jest ogromna, nie jak między UK i
@AnonimoweMirkoWyznania: Kto powiedział, że tak się nie dzieje? Znam przypadek z Brazylii. Dziadzio wyjechał za namową wnuków i pod ich opieką. Kopnął w kalendarz parę miesięcy później, ale tego nie zgłosili. Emeryturka leci do dzisiaj, a minęło już 7 lat. W