Aktywne Wpisy

Tyrande +14
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca

xiv7 +36
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
źródło: 1-12533
Pobierz

TDD..
@MacDada: widziałem mnóstwo dyskusji w internecie na ten temat i każda konczyła się tak samo. Zresztą wystarczy przeczytać początek zalinkowanego przeze mnie artykułu
Feature Small Medium Large
Network access No localhost
@Hopsiup-siup: to są cechy w stylu "od kiedy test staje się cięższy" a nie wszystko ma pasować. Jak napiszę testy E2E odpalające 100 serwisów, które nie dotykają systemu plików to mam na pewno "Large" a nie "Small"
@Saly: Problem wynika z tego, że dyskutujemy ogólnie, a ważny jest kontekst.
Jest różnica między biblioteką w stylu
std::vector, a@Hopsiup-siup: zgadzam się choć za bardzo nie wiem jak to się ma do dyskusji. Jak mam wolne testy to trudno mi się robi TDD, jak mam szybkie to nie. Typ testów nie ma tu znaczenia
@MacDada: w moim rozumowaniu typ testów
TDD to jest proces, narzędzie. Służy do konkretnych celów. Oczywiście można wyklepać felgę przy pomocy młotka, ale niekoniecznie będzie to najlepsze narzędzie do zadania.
Więc pierwszym pytaniem jest: czy w ogóle będę pisać testy?
Drugie pytanie jest: jaki zakres funkcjonalności (wiem, błąd językowy, ale nadal pasuje mi używać tego słowa ;p) chcę testować?
Behavior-driven development combines the general techniques and principles of TDDi sam też je traktuje jako przypadek specialny TDD. Tak czy owak esencja jest ta sama@Hopsiup-siup: Tu się muszę zgodzić z @Saly – BDD to wyspecjalizowany TDD – albo inaczej: BDD jest podzbiorem TDD. Czyli robiąc BDD, robisz TDD. Robiąc TDD, niekoniecznie robisz BDD.
Zgadza się, nigdzie nie napisałem, że tak nie jest.
Rozumiem co @Saly ma na myśli pisząc o procesie TDD,
Uważam, że TDD nie jest skomplikowane w implementacji i w zupełności wystarczy skupić