Wpis z mikrobloga

Mam na #tinder dwóch kandydatów do mojego serca,

jeden to lekarz a drugi to programista. Który z nich jest bardziej przyszłościowy?

Dodam, że są dopiero po studiach, więc ich różnice w zarobkach mogą być gargantuiczne ( ͡° ʖ̯ ͡°) a lekarz twierdzi, że programistów zastąpi AI, a programista, że AI zastąpi lekarzy... sama mogłabym w przyszłości zmienić, ale ja wiem?

#zwiazki
jmuhha - Mam na #tinder dwóch kandydatów do mojego serca,

jeden to lekarz a drugi ...

źródło: comment_1672227407JHjNzEJb1Db1UOtDisCX2o.jpg

Pobierz

Waszym zdaniem

• programista 36.5% (375)
  • lekarz 63.5% (651)

Oddanych głosów: 1026

• 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: doktur ma robotę do końca życia jak przebrnie przez te praktyki wszystkie i może zgłupieć a i tak pracę będzie miał.
Programista to niewiadomo se jak to będzie za 20 lat.

AI nie zastąpi dokturów z tego względu, że jest to zawód regulowany. Zastąpić dokturów może jedynie sytuacja, gdy ludzie przestanie traktować się jak bydlęta i odblokuje się ten zawód i każdy będzie mógł sobie kupić samemu bez łaski
  • Odpowiedz
@jmuhha: wykopki wielcy intelektualiścii łapią się na każde gowno. Ten sam użytkownik chyba wczoraj wrzucał bajta z pytaniem „kiedy kupiliście pierwszy dom? Bo ja w wieku 23 lat”

Jak masz powyżej 4 IQ to wrzuć to scierwo na czarno i scrolluj dalej.
  • Odpowiedz
@jmuhha programista będzie cały czas w domu to i pomoże sprzątać czy obiad ugotuje, weekendy i święta będzie miał wolne by spędzić czas z tobą, a lekarz świątek, piątek i niedziela w robocie, najpierw dyżur w szpitalu, potem u siebie prywatnie. Ja bym brał programistę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jmuhha: Wstaw zdjęcia. Programista może zarabiać więcej, ale trzeba też wycenić ile musi zarabiać więcej, aby nie przeszkadzały ci zakola.

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
mogę wrzucić Ci link do całego badania

@DrylowanyPomidor: nie rozumiem tej tabelki, jest tak opisana.
Ale z wniosku wynika, że to jest badanie ankietowe, czyli pic na wodę fotomontaż. Wszystkie piszą że chcą miłego, itp. Bzdura. Szkoda czasu na czytanie tych wypocin.
  • Odpowiedz