Aktywne Wpisy
Bocianek2750 +23
Co jest atrakcyjnego w pracy w IT oprócz wypłaty seniora? Aktualnie według mnie nic:
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
jackieboy +39
To co mnie zastanawia najbardziej w kwestii #budda - to to, ze ani ja ani żaden mój znajomy o nim nigdy nie słyszał.
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
jeden to lekarz a drugi to programista. Który z nich jest bardziej przyszłościowy?
Dodam, że są dopiero po studiach, więc ich różnice w zarobkach mogą być gargantuiczne ( ͡° ʖ̯ ͡°) a lekarz twierdzi, że programistów zastąpi AI, a programista, że AI zastąpi lekarzy... sama mogłabym w przyszłości zmienić, ale ja wiem?
#zwiazki
Waszym zdaniem
Programista to niewiadomo se jak to będzie za 20 lat.
AI nie zastąpi dokturów z tego względu, że jest to zawód regulowany. Zastąpić dokturów może jedynie sytuacja, gdy ludzie przestanie traktować się jak bydlęta i odblokuje się ten zawód i każdy będzie mógł sobie kupić samemu bez łaski
Jak masz powyżej 4 IQ to wrzuć to scierwo na czarno i scrolluj dalej.
Niestety poziom portalu jest k---a tak denny że łapio nawet taką biedazarzutke
ehh
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mr--A-Veed: programistów, którzy zarabiają więcej niż lekarz jest mniejszość. Znakomita mniejszość.
@DrylowanyPomidor: nie rozumiem tej tabelki, jest tak opisana.
Ale z wniosku wynika, że to jest badanie ankietowe, czyli pic na wodę fotomontaż. Wszystkie piszą że chcą miłego, itp. Bzdura. Szkoda czasu na czytanie tych wypocin.