CPU Threadripper PRO 5965WX + chłodzenie wodne Alphacool Eisbaer Aurora 280 potrafi osiągnąć w głupiej gierce (BF5) 95 st. C w ciągu kilku/kilkunastu sekund. W testach wydajnościowych podobnie. Maks temp dla tego CPU to jest właśnie 95 st. C. Nie ma bluescreenów, ale gierka mi się zacina raz na jakiś czas. Czy te temperatury są ok? Kompa mam od kilku dni i go testuję pod względem wydajności. Mam go reklamować? #komputery #amd #threadripper #procesory #overclocking #informatyka
@ly000: w sumie to nie wiem, bo chyba z takim CPU to GPU może mieć bottlenecka XD generalnie sprawdź montaż coolera. Ciekawostką jest to, że osiaga Max Temp...
@ly000: No to zle zamontowal, nie wiem po co chcesz to reklamowac skoro mozesz odkrecic i sprawdzic, moze nie ma pasty, moze ktoras sruba poluzowala sie w transporcie.
@BorysKafarov: montowała to firma, więc (mam nadzieję), że robił to ktoś z doświadczeniem. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale góra komputera, gdzie znajduje się radiator z chłodzeniem wodnym, jest mocno gorąca, aż nieprzyjemna w dotyku. skoro gorąca, to chyba dobrze odprowadza ciepło?
@ly000: ma wadę fabryczną i był recall. Wytrącały się kryształy bo formulacja płynu była nie taka. Postaw sobie na próbę jakiegoś twin towera i się zdziwisz. Na przyszłość powietrze nie woda wtedy masz pewność.
@ly000: Przy 95 wkracza throttling i tracisz wydajność. Jak gotowy zestaw to reklamacja albo naprawa we własnym zakresie, prawdopodobnie źle zamontowane chłodzenie.
góra komputera, gdzie znajduje się radiator z chłodzeniem wodnym, jest mocno gorąca, aż nieprzyjemna w dotyku. skoro gorąca, to chyba dobrze odprowadza ciepło?
@ly000: nie, skoro jest bardzo gorąca to znaczy że się wszystko nagrzewa jak piekarnik.l a obudowa w ogóle nie odprowadza ciepła na zewnątrz. Składaj reklamacje mają Ci to naprawić i grzecznie przeprosić.
#komputery #amd #threadripper #procesory #overclocking #informatyka
AMD sugeruje większy model.
źródło: comment_1671939705YbBINhVe7drmkk7T5o9jz4.jpg
Pobierz@ly000: chciałbym żyć w takiej bajce ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ly000: ma wadę fabryczną i był recall. Wytrącały się kryształy bo formulacja płynu była nie taka. Postaw sobie na próbę jakiegoś twin towera i się zdziwisz. Na przyszłość powietrze nie woda wtedy masz pewność.
@ly000: nie, skoro jest bardzo gorąca to znaczy że się wszystko nagrzewa jak piekarnik.l a obudowa w ogóle nie odprowadza ciepła na zewnątrz. Składaj reklamacje mają Ci to naprawić i grzecznie przeprosić.