Wpis z mikrobloga

@Ziemniakomat A czy przekaz tego tweeta jest taki żeby nie pracowali 16h dziennie albo, że każdy musi osiągnąć sukces? Bo mam wrażenie, że trochę na siłę to doszukiwanie się nieścisłości / hipokryzji w tym co napisał..
  • Odpowiedz
z gadką o pracy trochę przesadził, z kolei tutaj ma trochę racji

@AmateurHardcore: Czym przesadził? Jeszcze raz - gość nie powiedział, że praca po 8h dziennie, to śmiech na sali i normą powinno być 16h. Matczak stwierdził fakt - dla większości ludzi, nie jest możliwe osiągnięcie prawdziwego sukcesu, pracując 8-16. Wiesz czemu? Bo nawet gdyby w kodeksie pracy normą było 4h pracy dziennie, to zawsze znajdą się bardziej ambitni, którzy poświęcą
  • Odpowiedz
@Ziemniakomat: Rozumem, że aktor Twitta nie ubiera choinki, nie kupuje prezentów i spędza 40 dni jedząc suchy chleb żeby uniknąć zbędnej konsumpcji i skupić się na cichym rozpatrywaniu potrzeby istnienia Boga w życiu człowieka?
  • Odpowiedz
@Ziemniakomat: Bo nażreć się pierogami, postawić drzewko w dużym pokoju można przez cały rok.

Katolicy świętują, bo tego dnia narodził się Jezus i przyszedł ich zbawić.
Z tego powodu szykują giga kolacje, ale bez mięsa, śpiewają w radości kolędy etc.

Inna sprawa, że przerobiono to na święto spędzania czasu z rodziną, bo jest to coś tak wyjątkowego, że wymaga przyporządkowania dnia w kalendarzu.
Jakby naprawdę wam zależało na tej rodzinie, to
  • Odpowiedz
@Ziemniakomat: Nie wiem ile razy jeszcze przeczytam o tym, że trzeba pracować 16 godzin. Nie chodziło o 16h pracy jako magazynier ale jak jesteś tym magazynierem i chcesz poprawić swój los to po 8h pracy nie odpalasz TVP1 oraz nie otwierasz pierwszego z Żubrów. Niestety chcąc zmienić pracę na lepszą musisz się czegoś nauczyć czy pójść na studia zaoczne gdzie czas na nie przeznaczony wlicza się również do wykonanej pracy. Przez
  • Odpowiedz
tak ale on pracował na swój sukces, a nie na sukces Janusza z januszex pol na 3 zmianach

@daweo: Co? xD Jak wiadomo, Matczak w czasie studiów utrzymywał się tylko z siły woli, a dzień po skończeniu studiów założył kancelarię prawniczą i to inni prawnicy z warszawki tyrali na niego XD

W sumie uczciwnie trzeba przyznać, że to samo jest z Memcelem. I oni bolą lewicę bardziej, niż jakieś Kulczyki czy
  • Odpowiedz
następna stacja: doktur Jordan Peterson...

@ajuto00: Eee, nie jestem pewien co masz na myśli, ale Petersona to on już dawno polecał i analizował. I tak wtedy pomyślałem, że po kruchym lodzie stąpa.

Always has been

@Kazimierz_Przerwa-Obiadowa: Nie miałem tej świadomości, choć przez jakiś czas go oglądałem na youtube. No cóż, każdy mój życiowy autorytet upadł. Petru nie podołał częstym wywiadom i popularności, Trystero okazał się po latach pisiorem, Matczak katolem.
  • Odpowiedz
Bo mam wrażenie, że trochę na siłę to doszukiwanie się nieścisłości / hipokryzji w tym co napisał..

@greenwarrior: przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak ateistyczne święta, są co najwyżej święta świeckie jeśli już mowa o nieścisłościach
  • Odpowiedz
@witajswiecie Może tak być, ale myślę że głównym celem opa było to żeby nam wcisnąć że kapitalizm zły a nie to jak powinno się określać święta.
Bo nie zrozumiał, albo nie chciał zrozumieć do końca przekazu pierwotnego tweeta matczaka. Bo tak wygodniej i można coś nagiąć pod swoją tezę.
  • Odpowiedz