Aktywne Wpisy

r5678 +33
Co papież zrobił złego?
Ja tam go lubiłem bo miał pozytywny wpływ na społeczeństwo. Zwłaszcza że żyłem za jego czasów i nie jest to dla mnie jakaś historyczna postać. Jego smierc zjednoczyła nawet pseudo kibiców kiedy się pojednali tego dnia i przeciwne drużyny które się dosłownie zabijały związali ze sobą szaliki. Nigdy wcześniej ani nigdy później nie było takiego przypadku w tej społeczności.
Mam dystans do tej całej papiezowej sprawy lubię się
Ja tam go lubiłem bo miał pozytywny wpływ na społeczeństwo. Zwłaszcza że żyłem za jego czasów i nie jest to dla mnie jakaś historyczna postać. Jego smierc zjednoczyła nawet pseudo kibiców kiedy się pojednali tego dnia i przeciwne drużyny które się dosłownie zabijały związali ze sobą szaliki. Nigdy wcześniej ani nigdy później nie było takiego przypadku w tej społeczności.
Mam dystans do tej całej papiezowej sprawy lubię się

W piątek przyjąłem spadek po babci, meble, bibeloty, trochę pościeli - myślałem, że to formalność. Dzisiaj ktoś mi powiedział, że dziedziczy się długi i aż mi serce stanęło bo babcia nabrała chwilówek na ponad 100k. Błagam napiszcie, że ja nie będę musiał tego płacić.
#pieniadze #banki #dlugi #spadek #pytanie #finanse
#pieniadze #banki #dlugi #spadek #pytanie #finanse
Więc może jednak Python? Uprzedzę - tak, wiem, programista9001k musi ogarniać wiele języków, ale ja mam na myśli optymalny kierunek przebranżowienia. Żeby jak najrozsądniej gospodarując czasem (którego nie mam nieskończenie wiele, 35 stuknęło) dotrzeć do branży, która mnie interesuje. Innymi słowy, muszę działać z sensem.
Boję się tylko tego "100 CV na jednego juniora z Pythona". Trochę mnie to przeraża. Jakieś rady? Mam wyklepać bota na Binance w pythonie żeby się wyróżnić ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z racji pięciocyfrowych zarobków chciałbym, no wiecie, wrócić do nich jak najszybciej, nie tracić lat na suboptymalną pensję dobrą dla dzieciaka po studiach na utrzymaniu rodziców.
Czemu upieram się na IT? Bo chcę pracować zdalnie. W mojej branży nie ma absolutnie na to szans w tym kraju, z czym nie umiem się pogodzić, nie chce mi się marnować życia na dojazdy.
Będę wdzięczny za rady.
#programowanie #programista15k
taa, jakby to był jedyny rodzaj softu który powstaje
Czy to API będzie
Ogarnij sobie np. Jakis cert jak Azure Data Fundamentals (Microsoft ma darmowe materialy, a na virtual training days mozesz sie wkrecic we free voucher na egzamin). Ogarnij te "fundamentals" i podejmuj decyzje na biezaco co chcesz dalej robic. Bo tak to bedziesz myslal, myslal czy X czy Y a
Stąd moje rozkminy. Chcę to zoptymalizować i trzymać się planu.
Komentarz usunięty przez autora
(Usunalem poprzedni kom, bo nie moglem zedytowac)