Aktywne Wpisy
xyperxyper +51
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +65
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
Zamiast pisać źle o sieci stacji, której nazwy lepiej nie wymieniać. Zróbmy dobrą prasę każdej (dowolnej) innej. To będzie bardziej dotkliwe dla O. I rogalowego zespołu.
Bo w efekcie koncern będzie płacił za serwis, który będzie tubą pochwalną konkurencji.
W tym i każdym wpisie/ znalezisku napisz za co cenisz firmy paliwowe.
Ja zaczynam. Bardzo lubię tankować we wtorki na Shellu, bo można lać premium w cenie normalnej.
@pietryna123: chyba żadna nie ściąga całego paliwa z zagranicy i mam tu na myśli zachód kraju. Nie wiem czy z Białorusi ktoś nie ciągnie na wschodzie.
@maanius666: K---a, tak źle, i tak niedobrze xD
@gnt_1: nie. Nawet zwykłe ON na shellu i w Orlenie się od siebie różnią. Orlen sprzedaje shellowi tylko to co wychodzi z rafinerii, wszelkie dodatki czy to to paliw podstawowych czy premium są aplikowane bezpośrednio do cysterny. To skomplikowane żeby to wytłumaczyć w komentarzu
A w ogole to bardzo miłe, że stacja organizuje fajne promocje i gratisy zamiast wpychać jakies obrzydliwe hotdogi :)
Shell ma miłą obsługę, a kilka razy moje dzieci dostały jakieś gratisy (ʘ‿ʘ)