Wpis z mikrobloga

@zgubilam_kredki: brałam z Instagrama Izy Adamek, ale trochę przerobiłam:
spód: 200 g pierników zmielonych na mąkę, wysypałam na spód tortownicy
masa:
400 g twarogu
250 g mascarpone
200 g śmietanki 30%
1 łyżeczka wanilii
3 jajka
50 g budyniu waniliowego
150 g masy kajmakowej
zmiksować, wymieszać z 200 g pokruszonych pierników

Piekłam 25 minut w 190 stopniach bez termoobiegu, potem 15 minut w 230 stopniach, potem wyłączyłam piekarnik i zostawiłam na
@Bekoski: serio uważasz, że rodzynki by się dobrze wkomponowały do sernika z piernikami? ¯\_(ツ)_/¯ Smaki trzeba też dobrze umieć ze sobą łączyć, takie skakanie "tylko z rodzynkami" albo "tylko bez rodzynek" jest głupie, przecież to zależy od reszty smaków.
@Limonene: jak by wyszło za słodko to faktycznie nie, ale nie miałbym nic przeciwko jednoczesnemu posmakowi wanilii, goździków i rodzynek; zwłaszcza że takie połączenie stosuję w nalewkach i chyba kiedyś ktoś mi podał bardzo dobre śledzie z rodzynkami i goździkami