Aktywne Wpisy
saji +187
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
bylem_zielonko +357
Jak to było? "Nareszcie koniec 'upałów'"?
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
Deszcz 24h na dobę, 10 stopni i porywy wiatru do 80km/h XD
Mordo przecież wystarczy ubrać płaszcz przeciwdeszczowy mordo żeby wyjść na spacer (i kurtkę zimową i kalosze po kolana, żeby się nie utopić w błocie, ale to nie problem jak na głowę spadnie ci gałąź)
W sumie nie wiem czemu to robie, ale mam potrzebe sie pochwalic. Ostatnio dosc mocno poznalem sie na ludziach dlatego dziele sie z Wami mirabelki i mirki sukcesem, a nie z falszywymi *****.
Po 5 latach pracy w korpo udało mi się awansować z juniora na seniora (IT, nie jestem devem), a moje zarobki skoczyły z 4.5k na 14k brutto. Jaram się bo sam na to zapracowałem i widzę jeszcze duże pole do progressu.
A w rozdaje do zgarnięcia 50zł pyszne.pl. Nie wiem jak wylosować, ale pewnie pomożecie ( ͡° ͜ʖ ͡°) zielonki out.
P---------l na głupoty, ale nie w całości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS: https://mirkolos.pw/
Ogarnijcie się, każda branża, firma, region, to różne zarobki. Ja po 11 latach doświadczenia w dużym mieście na stanowisku seniorskim mam 16k brutto i w porównaniu do zarobków kolegów z firm o podobnym profilu, to jest nie najgorzej.
A autorowi gratuluję awansu i liczę, że to nie koniec podwyżek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z ciekawości pracujesz 40 h tygodniowo?
@Dzif: ja mając 3 lata doswiadczenia, 25lvl here, mam 16k brutto xD (awans na devopsa)