Aktywne Wpisy
Horkheimer +39
Na TVP Info ciągle gadają o Kamali, teraz jest gadka o tym, jakie są ważne głosy kobiet, gdyby głosowały kobiety, to by wygrała Kamala xD i kobiety afroamerykańskie, kobiety latynoskie xDD niech oni się obudzą w końcu
#usa
#usa
IdillaMZ 0
#usa duzo na temat problemow stanow Pasa Murzynow, czyli glownej koncentracji czarnych, mowi poparcie calej reszty ludnosci dla Republikanow, mimo niemal 100% poparcia, polnocnokoreanskich wynikow ludnosci czarnej dla Demokratow
Gdyby państwu zależało na ochotnikach, to przygotowałoby program zachęt dla rezerwistów, jak np. zwolnienie z PIT i ZUS za bycie w rezerwie i odbywanie okresowych ćwiczeń, ale nikt nie zamierza tego robić, bo poborowi mają być frajerami, którzy będą tyrać na socjale dla starych bab i patoli, oraz na paliwo po 8 zł, żeby jakiś pajac mógł sobie nowy pałac kupić.
Wy możecie zapomnieć o tym, że państwo was przestanie doić, bo musicie tyrać na to, żeby ktoś inny mógł dostać od tego samego państwa socjale, na które nigdy nie zapracował.
Różni troglodyci i nieudacznicy niepewni swej męskości próbują obrażać przeciwników poboru w takiej formie, twierdząc że nie są oni "prawdziwymi mężczyznami", choć sami są skrajnie odlegli od tego miana, skoro popierają robienie z mężczyzn w Polsce takich frajerów.
Jak jesteś takim troglodytą i nieudacznikiem i właśnie to czytasz, to sam idź być frajerem walczącym za socjale, bo normalni ludzie mają wywalone na taką patologię.
#wojsko #obowiazkowecwiczeniawojskowe #patologiazewsi #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #takaprawda
@Jerry664: Finlandia też ma pobór z powodu małej populacji.
@Jerry664: Finlandia to tylko jedno państwo z państw nordyckich, o których pisałeś.
@smk666: niewiele sie roznisz od takiego nieudacznika z magazynu skoro twierdzisz, ze Twoje zdanie sie liczy dla zarzadzajacych krajem ;)
Przecież to oczywiste, że się nie liczy i nigdzie nie odniosłem się w wypowiedzi do tego, jakoby miało się liczyć - Twoja wypowiedź nie tworzy żadnej logicznej spójności z tym, co napisałem w tym wątku.
Meritum wypowiedzi jest takie, że ludzie, którzy coś w życiu osiągnęli i których krytyka niesie jakąkolwiek moc sprawczą nie poniżają się do takiej dziecinady, przez co jest ona domeną nieudaczników. A słowa takiego chłopka
@skitarii: Mała nieścisłość - nie za frajer, każdy poborowy dostanie wynagrodzenie za każdy dzień służby.
@mroznykasztan: nie kłam. Nie wynagrodzenie, tylko rekompensatę za utracone dochody. I to w przypadku ćwiczeń, bo w przypadku przywrócenia zasadniczej służby nawet tego nie będzie, tylko jakaś kwota z d--y, którą sobie samo państwo ustali.
@smk666
Byliście na proteście?
@smk666: W czasach pokoju może nie ale w czasie wojny taki trepik nie będzie miał nawet cienia zawahania by chwycić za b--ń i odstrzelić dobre usytuowanego. Gdyż w jego mniemaniu "jest zdrajcą ojczyzny"
Obowiązkowy pobór to pogwałcenie praw człowieka. A takie coś byłoby ok... ale.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MikiGRU:
Człowieku, ja mam pracę, rodzinę na utrzymaniu, ciężko chorych bliskich, którym muszę pomóc i nie mam czasu na jeżdżenie pół dnia do Warszawy, żeby sobie pomachać tekturą z napisem. To jest właśnie główny powód, dla którego w tym kraju poważne problemy normalnych ludzi przechodzą bez echa a pierdoły dotykające głównie grupy bezrobotne ze zbyt dużą ilością wolnego czasu lub te będące pod opieką związków zawodowych i nie
Pozostaje pisać burzliwe wpisy na wykop.pl
@MikiGRU:
No cóż, tyle pozostało. Jak kiedyś dojrzejesz, dorobisz się rodziny, obowiązków czy działalności gospodarczej to zrozumiesz, że takie protesty zawsze kończą się na "pojęczeli, pokrzyczeli i już po rewolucji" i absolutnie nic nie dają a Tobie utraconych środków do utrzymania rodziny nikt nie zwróci. Popatrz chociażby jakie jazdy były na protestach kobiet i zestaw to z tym, że rządzący efektywnie tylko bardziej dokręcili