Wpis z mikrobloga

Daily reminder, że państwo wprowadzając pobór, nie będzie bronić kraju, tylko budżetu na rozdmuchane socjale za nic, żeby władza mogła wygrać wybory.

Gdyby państwu zależało na ochotnikach, to przygotowałoby program zachęt dla rezerwistów, jak np. zwolnienie z PIT i ZUS za bycie w rezerwie i odbywanie okresowych ćwiczeń, ale nikt nie zamierza tego robić, bo poborowi mają być frajerami, którzy będą tyrać na socjale dla starych bab i patoli, oraz na paliwo po 8 zł, żeby jakiś pajac mógł sobie nowy pałac kupić.

Wy możecie zapomnieć o tym, że państwo was przestanie doić, bo musicie tyrać na to, żeby ktoś inny mógł dostać od tego samego państwa socjale, na które nigdy nie zapracował.

Różni troglodyci i nieudacznicy niepewni swej męskości próbują obrażać przeciwników poboru w takiej formie, twierdząc że nie są oni "prawdziwymi mężczyznami", choć sami są skrajnie odlegli od tego miana, skoro popierają robienie z mężczyzn w Polsce takich frajerów.

Jak jesteś takim troglodytą i nieudacznikiem i właśnie to czytasz, to sam idź być frajerem walczącym za socjale, bo normalni ludzie mają wywalone na taką patologię.

#wojsko #obowiazkowecwiczeniawojskowe #patologiazewsi #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow #takaprawda
s.....i - Daily reminder, że państwo wprowadzając pobór, nie będzie bronić kraju, tyl...

źródło: comment_1671347970ccNDKbWneiFMNXtX9Cx9Ng.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale nie "dla wszystkich, łącznie z kobietami". Równosciowej pani premier taki patriarchalny podział obowiązków jak widać nie przeszkadza

@Jerry664: Finlandia to tylko jedno państwo z państw nordyckich, o których pisałeś.
  • Odpowiedz
No jaki proces myślowy musi zachodzić w tym zakutym łbie, który powoduje, że tacy są przekonani o tym, że ich zdanie jakkolwiek się liczy czy ma wpływ na osobę obrażaną. To po prostu kolejna nierozwiązana zagadka wszechświata. ¯_(ツ)_/¯

@smk666: niewiele sie roznisz od takiego nieudacznika z magazynu skoro twierdzisz, ze Twoje zdanie sie liczy dla zarzadzajacych krajem ;)
  • Odpowiedz
@troflix:
Przecież to oczywiste, że się nie liczy i nigdzie nie odniosłem się w wypowiedzi do tego, jakoby miało się liczyć - Twoja wypowiedź nie tworzy żadnej logicznej spójności z tym, co napisałem w tym wątku.

Meritum wypowiedzi jest takie, że ludzie, którzy coś w życiu osiągnęli i których krytyka niesie jakąkolwiek moc sprawczą nie poniżają się do takiej dziecinady, przez co jest ona domeną nieudaczników. A słowa takiego chłopka
  • Odpowiedz
Mała nieścisłość - nie za frajer, każdy poborowy dostanie wynagrodzenie za każdy dzień służby.

@mroznykasztan: nie kłam. Nie wynagrodzenie, tylko rekompensatę za utracone dochody. I to w przypadku ćwiczeń, bo w przypadku przywrócenia zasadniczej służby nawet tego nie będzie, tylko jakaś kwota z d--y, którą sobie samo państwo ustali.
  • Odpowiedz
@skitarii: pis zrobił gigantyczne państwo tłustych kotów, to se robią pobór bo kto im bedzie wszystkie remonty za darmo robił jak zawodowych mało i wręcz ubywa? Wziąć w kamasze 250000 poborowych i masz tu pędzelek, odmalujesz Panu Władzy mieszkanie. I drugie, i trzecie, i dziesiąte.
  • Odpowiedz
tacy są przekonani o tym, że ich zdanie jakkolwiek się liczy czy ma wpływ na osobę obrażaną

@smk666: W czasach pokoju może nie ale w czasie wojny taki trepik nie będzie miał nawet cienia zawahania by chwycić za b--ń i odstrzelić dobre usytuowanego. Gdyż w jego mniemaniu "jest zdrajcą ojczyzny"
  • Odpowiedz
Byliście na proteście?

@MikiGRU:
Człowieku, ja mam pracę, rodzinę na utrzymaniu, ciężko chorych bliskich, którym muszę pomóc i nie mam czasu na jeżdżenie pół dnia do Warszawy, żeby sobie pomachać tekturą z napisem. To jest właśnie główny powód, dla którego w tym kraju poważne problemy normalnych ludzi przechodzą bez echa a pierdoły dotykające głównie grupy bezrobotne ze zbyt dużą ilością wolnego czasu lub te będące pod opieką związków zawodowych i nie
  • Odpowiedz
Pozostaje pisać burzliwe wpisy na wykop.pl

@MikiGRU:
No cóż, tyle pozostało. Jak kiedyś dojrzejesz, dorobisz się rodziny, obowiązków czy działalności gospodarczej to zrozumiesz, że takie protesty zawsze kończą się na "pojęczeli, pokrzyczeli i już po rewolucji" i absolutnie nic nie dają a Tobie utraconych środków do utrzymania rodziny nikt nie zwróci. Popatrz chociażby jakie jazdy były na protestach kobiet i zestaw to z tym, że rządzący efektywnie tylko bardziej dokręcili
  • Odpowiedz