Wpis z mikrobloga

@localwitch: W sumie to samo dotyczy manletów, bo tu musi największą różnice robić wzrost. No cóż, natura, co kogo interesuje żywot manleta, skoro posiada nędzne geny. Ważniejsze dla konstruktorów pojazdów są mechanizmy chroniące posiadacza dobrych genów, które będzie miał szansę przekazać jakiejś pięknej juleczce. Brutalny przykład #blackpill nawet w kwestii samochodów
@localwitch: Niestety myślę, że wtedy znowu na tagach typu #przegrye będą siedzieć manlety 190cm i pisać, że żadna laska ich nie chce, bo wszystkie chcą wzrostaków 220cm i wyglądem übermenscha przyszłości, którego boskiego wygladu nawet mózg nie jest w stanie sobie zwizualizować.
@localwitch: ciekawe czy do testów biorą jakiegoś chada 190cm z ogromną klatą i bicem żeby przetrwało ich jak najwięcej i płodziło gówniaki czy jakieś statystyczne dane typu 175cm slim fat
@Rimbolo No średnia. Ja mam 160cm i nawet coraz częściej widze młodsze o kilka lat dziewczyny które rzadko kiedy są wyższe ode mnie.... więc myśle że ta średnia się zgadza i że może być nawet zaniżona. Chociaż nie wiem zresztą.
@localwitch: No ja bym powiedział ze swoich obserwacji, że najczęściej mają około 165-170, może to zależy od tego, gdzie kto żyje, bo różnice w wysokości na pewno są między różnymi miejscowosciami, w takiej Warszawie manlet czuje się jak w Bośnii, tak jest moggowany wzrostem
@localwitch:
To działa też na wysokich facetów, bo testy certifikacyjne robi się z manekinem o wzroscie 175cm.

No i obecnie trwają prace nad wdrażaniem do testów EuroNCAP manekinu kobiety z 5 centyla (152cm).

Wtedy to wzrostaki będą przegrywami w wypadkach....