Wpis z mikrobloga

Poleciałbym teraz gdzieś na rower na przełomie roku, może jakieś biuro podróży? Wyjazd na miesiąc na Majorkę wyszedł mi ponad 23 k i już wiem , że czasem nie warto cisnąć osobówką przez całą Europę xD Tak na 7-8 dni będzie idealnie , byle do 10 stycznia bo muszę wtedy być koniecznie w Wawie.
#rower #szosa #pytanie #podroze
  • 25
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer: @Adrian090298: jak liczycie na takim wyjeździe jedzenie?
Bo jak ja policzyłem ile bym wydał to stwierdzilem ze w tym roku szkoda kasy na jakiś 10 dniowy wyjazd gdzie wydałabym więcej na jedzenie niż hotel i lot. Dziennie zakładałem jakieś 70euro co najmniej przy długich wycieczkach( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Dziennie zakładałem jakieś 70euro dziennie co najmniej przy długich wycieczkach

Pan chyba upadłeś na głowę albo jesteś szalony.

@TypowyXD: Mam dobre porównanie bo byłem w odstępie roku w Calpe.
Rok temu było taniej, ale w tym roku i tak bez tragedii.
W porze lunchowej jak leciałem do Rusticany w okolicach deptaka albo knajpek obok (tam jest taka ulica z żarciem cała lekko pod góre niedaleko Mercata i Mercadony) to 13.5e wychodziło za konkret obiad. Ale naprawdę konkret. przystawka którą można się posilić, fest obiad, coś na ząb słodkiego po wszystkim
  • Odpowiedz
@TypowyXD: 70 euro na jedzenie xd

ładnie jesteście odklejeni

Śniadanie w wynajętym mieszkaniu, owsianka z owocami i odżywka białkowa to grosze, w trakcie jazdy banany, żelki i pizza za 6 euro, po powrocie makaron ugotowany w mieszkaniu za 10 euro.
  • Odpowiedz
@pine: a jeżeli. Ci powiem ze mam base 2500kcal i co najmniej 600-700kcal/h przy średnio intensywnej jeździe? Wycieczka 5h i mam dziennie spalone co najmniej 6k kcal.
Ja to liczyłem przy cenach jakie zastałem podczas tegorocznych wakacji na Cyprze w pafos.
  • Odpowiedz
@TypowyXD: umrzesz od deficytu kalorycznego przez tydzień? nie

ludzie robią po 100 km po alpach na ciastkach, bananach, coli i piwie a ty musisz jeść 7 tysięcy kalorii? xd
  • Odpowiedz
@pine: przecież jak nie będziesz jeść podczas kumulujacego wysiłku to się w końcu wyłączysz i glikogen zrobi papa XD a kto mówi ze jestem 60kg patyczakiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) No zaskoczę cię są ludzie co mają takie zapotrzebowanie kaloryczne i to nie jest nic dziwnego.
  • Odpowiedz
@TypowyXD: to zmniejsz mase bo bycie dużym człowiekiem jest nie ekonomiczne, ekologiczne i praktyczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

szczególnie na rowerze w górach
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer: ale jakie naparzanie, zadaje proste pytania i ci uświadamiam ze nawet zwykły tlenik 130 tętna totalna wyjebka to chwila moment i palisz ponad 500kcal. Ale lepiej od razu napisać że ktoś jest odklejony bo je więcej niż ty i to jest trolling i wynaturzenie. Ehh mam nadzieje ze przejdzie ta ustawa….
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer: zwiedzałem po drodze oprócz tego miesiąca na Majorce to 5 dni jechałem autem dodatkowo promy wraz z kozetkami do spania prom z toulon do alcudii a potem do Barcelony z palmy, hotel w centrum Barcelony, potem w Lyonie oraz Monachium , a i Airbnb na jakiejś wiosce pod Montpellier
  • Odpowiedz
@TypowyXD: Gruby biedaku, przecież napisali, że w dupie byłeś i gówno widziałeś. Sami zawodowcy co jeżdżą do calpe żeby robić formę - bo wiesz, nie po to wziął kredyt na rower żeby jakiś tłusty pedalarz mu asfalt zajmował.
  • Odpowiedz