Zaraz 2% na stałej stopie 10 lat, dobry pis znowu deł ( ͡°͜ʖ͡°) A reszta frajerów co wzięła drogi kredyt, no cóż, wasza strata, było poczekać ( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)
@hu-nows: ale dlaczego? jesli dajmy na to masz odlozone 500k, to bierzesz kredyt na 500k a oszczednosci wrzucasz na lokate 8% i masz ujemne oprocentowanie na kredycie
@TypowyZakolak: Pomyśl jeszcze o ludziach, którzy np. mieszkają w mieszkaniu rodziców, kupują je na taki kredyt hehe 2%, a rodzice kasę pakuję w lokatę 8% lub obligacje indeksowane inflacją i spłacają ten kredyt w formie darowizn XD
@hu-nows: no ale jak dla mnie to uklon pisu w strone tych lepiej zarabiajacych. jesli zdolnosc bedzie liczona po obecnej stopie to kredytu na 600k nie wezmie sobie Mariusz z produkcji, tylko programista 30k.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Zaraz 2% na stałej stopie 10 lat, dobry pis znowu deł ( ͡° ͜ʖ ͡°) A reszta frajerów co wzięła drogi kredyt, no cóż, wasza strata, było poczekać ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
Pomyśl o kimś, kto wziął na pierwsze mieszkanie pół bani krechy na 9.5% miesiąc temu.... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamiana ról ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A BYŁO ZAUFAĆ PISOWI, A NIE JAKIEŚ KREDYTY BRAĆ! BURŻUJE!
I można się śmiać w twarz landlordowi i jego podwyżkom za wynajem.
@borjaki: Zdolność tak będzie liczona, nie inaczej. Taka dyskusja już była w programie bez wkładu własnego i doszli do tego, że inaczej się nie da
@szarlej1427: ale tam masz jasno napisane ze to na 1 mieszkanie. jak juz masz KW na siebie to nie ma opcji
@szarlej1427: Można, ale pewnie refinans nie będzie się kwalifikował ;)