Wpis z mikrobloga

@jaszczomp_golembiasz: opinia że jesteśmy waleczni, pochodzi stąd, że jest na rękę ludziom którzy sami na wojnę nie pójdą - dlatego opinia ta jest kultywowana i podtrzymywana w czasie pokoju. Potem można bezkarnie szczuć ludzi żeby lecieli nadziać się na bagnet ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo inaczej jesteś antypolakiem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 43
@jaszczomp_golembiasz: i co wyszło z tego przelewania? Jeden wielki #!$%@?. To nasza narodowa tradycja, wykrwawiać się i oddawać życie w bezcelowych zrywach. Francuzi wyleczyli się z tego po pierwszej wojnie i całkiem nieźle na tym wyszli w trakcie drugiej.
  • Odpowiedz
@jaszczomp_golembiasz: u mnie pradziadek za niemieckiego kaisera się bił z Francuzami w pierwszej światowej a dziadek zaraz po drugiej ganiał tych całych żołnierzy wyklętych po lasach i pacyfikował ukraińskie wioski jako żołnierz LWP, takze ja nie wiem czy te tradycje wojskowe takie chlubne u mnie żeby się odwoływać do nich xD
  • Odpowiedz
@jaszczomp_golembiasz: i przelewali i #!$%@? z tego bylo. Walczy się po to by wygrać a nie by zdechnac jak idiota pod rozkazami innego idioty. Polska to pasmo bezsensownych śmierci milionów , a tak naprawdę bez nich bylibyśmy w tym samym meisjcu albo lepszym - patrz inne mniejsze kraje regionu które tak się nie wykrwawialy w głupich bitkach z mocarstwami tylko walczyły gdy ma to sens albo czekały na lepszą okazję. Dizkeuje
  • Odpowiedz