Wpis z mikrobloga

Dlaczego Anglia, Irlandia Płn, Szkocja i Walia nie wystawią jednego teamu - Wielka Brytania? Ten sam błąd popełnia Maroko, które powinno wystawić jeden zespół z Algierią i Tunezją - jakubmarian
#mecz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Henrykko: Brak wspomnienia o tym, że żeńska drużyna Wielkiej Brytanii grała też w 2016, a fifa potem zgodziła się na Team GB o ile wszystkie 4 federacje w UK się zgodzą, a nie tylko dwie jaktw 2012. Ale dogadały się tylko w kwestii żeńskiej.
Ogólnie słaby film
  • Odpowiedz
@Pas-ze-mna-owce: Czemu słaby? W kontekście informacyjnym wg mnie bardzo dobry, bo nie wiedziałem przed obejrzeniem, a po już tak. Przedstawione tło historyczne, ciąg przyczynowo - skutkowy i to wszystko w przystępnej formie. Z całym szacunkiem, ale co mnie obchodzi żeńska piłka nożna? xd Wiele osób traktuje to jaką osobną dyscyplinę poniekąd i w sumie słusznie, dlatego nie widzę sensu wspominania o tym w kontekście męskich reprezentacji
  • Odpowiedz
@Wittgenstein95: Żarty żartami, ale jakby wystawili wspólną reprezentację UK to pewnie grałoby w niej dalej 11 Anglików XD Może Robertson by wskoczył na lewą obronę i tyle, kiedyś Bale, ale już nie bardzo.
  • Odpowiedz
@Adasi: hahaha rozumiecie xDD bo czarni grają we Francji xD haha wiadomo w Anglii taki saka to blady jak ściana
@sk131: nawet na przestrzeni ostatnich 20 lat by tak było, pojedyncze sztuki spoza Anglii by się łapały co najwyżej typu giggs, bale, roberston, z Irlandii północnej nikt by się chyba nie znalazł
  • Odpowiedz