Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TomdeX:
Poczekaj jeszcze kilka miesięcy. Wyjdą statystyki roczne za 2022 i będzie można spojrzeć na temat porównując dane z kilku lat. Jak ilość ofiar śmiertelnych wypadków spadnie poniżej linii trendu to sukces, jak spadnie nieznacznie w stosunku do 2019 to będzie oznaczało, że nie miało wpływu a jak wzrośnie to będzie oznaczać, że zmiana była negatywna.
  • Odpowiedz
@Trauma_Teddy: Tak jak podałeś, spadek jest od 2018, a ogólny spadek wypadków jest obserwowany od nawet wcześniejszych lat. Cała tendencja jest w Polsce od lat spadkowa, i ma to związek z rozwojem infrastruktury i po prostu kultury jazdy, a że zdarzyły się dwa medialne wypadki, to przykręcili śrubę z mandatami i wprowadzili durne przepisy, które teraz będą bronić wycinkami z szerszego przedziału czasowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ale za to ile kasy więcej wpadło za mandaty i wypadki/stłuczki co ich interesuje bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz
ludzie zaczęli wchodzić na ulicę nawet się nie rozglądając, po prostu idą chodnikiem i nagle jeb na ulicę

@ANDRZ_J: to rodzi kolejne pytanie: czemu kierowcy zbliżając się do przejścia dla pieszych, w pobliżu którego są ludzie, jadą na tyle szybko, że nie są w stanie się natychmiast zatrzymać w razie wtargnięcia pieszego na jezdnię
  • Odpowiedz
@Sirion nie no, nic trudnego jak jedziesz główną, przejście gdzieś sobie jest bez skrzyżowania i ci wpada przed maskę chłop kilka metrów przed tym przejściem, bo założył sobie, że nic nie jedzie. Choćby srały skały to się nie zatrzymasz. Jedyna nadzieja, że nic z naprzeciwka i uda się odbić.
  • Odpowiedz
@ANDRZ_J: @heterodewiant44:
Idzie taka święta krowa, jakby była u siebie, nie patrzy i wchodzi bezpośrednio pod koła nie dając szansy na reakcję a później kierowca ma problem. Najwyższa pora aby w końcu powstały jakieś miejsca, w których pieszy może przejść przez ulicę i które będą wyraźnie oznaczone znakiem i najlepiej jakimiś symbolami na samej jezdni. Wtedy kierowca będzie miał szansę na jakąkolwiek reakcję bo będzie mógł przewidzieć, że tu się
  • Odpowiedz
@TomdeX: Ale piesi to są naprawde kretyni... Sytuacja z tego tygodnia. Idę do przejścia, przede mną dwie babki. Wchodza na przejście jakby nigdy nic a ja stoję dalej bo widzę rozpędzone auto z naprzeciwka (#!$%@? jeden wie czy zdąży wyhamować). Więc zawahałem się i poczekałem dwie sekundy aż zrobie krok. A zagadane laski dziarsko ruszają do przodu. W międzyczasie chlapa, ciapa, śnieg i jakiś kierowca który nie dostosował ewidentnie prędkości. Na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TomdeX: najbardziej mi się podoba to oznaczenie procentowe na zielono xD jakby wzrost wypadków był czymś pozytywnym, jak wzrost na giełdzie XD zabici też na czerwono to wygląda tak jakby było mega mało i tworzący te zestawienie na tym ubolewał xd
  • Odpowiedz
Ile to razy zatrzymuje się przed przejściem, bo widze, ze ktoś się zbliża. Czekam, czekam i nie przechodzi, po czym nagle jak NPC na jednej nodze robi zwrot i przechodzi w połowie pasów. Piesi chodzą jak roboty i z nienacka zmieniają kierunek jakby nie mysleli logicznie i nie szli najkrótsza drogą….
  • Odpowiedz