Wpis z mikrobloga

@vladowme No tak, zwłaszcza, że openai póki co jest bezstronna, ale obawiam się, że wraz z ulepszeniem technologii może zacząć się też manipulacja treściami jak wszędzie. No ale zobaczymy. W każdym razie ja póki co to jestem pod wrażeniem AI w ogóle i jej umiejętności graficznych.
  • Odpowiedz
@vladowme: nie zastąpi, gdyż nie wyszukuje w czasie rzeczywistym, ani też nie jest jakiś niezły w produktywnej syntezie informacji. Może być dobrym wsparciem, ale raczej w bardziej specyficzny sposób, bo samo Google już od dawna idzie w tym kierunku, aby dostawać odpowiedzi od razu bez przechodzenia na źródłowe strony. Ciekawe też na ile ich dojadą pod kątem legalności. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W sumie to mnie
  • Odpowiedz
@HansLanda88 W sumie dużo było pytań i najpierw mi się wyświetlało, że nieodpowiednie treści i świeciło na czerwono, a potem ban. Pytania z dziedziny b--m i ogólnie erotycznych, pytania dotyczące obrażania (ciekawe bo w samym pytaniu nie było obelgi) i coś tam jeszcze, ale już nie pamiętam. Po prostu szukałam granicy openai. I chyba 3 albo 4 razy pytania były zaznaczone na czerwono a potem sru mnie wylogowali i nie mogłam
  • Odpowiedz
@vladowme: Ale ja powiem szczerze, że już ze trzy razy użyłem go zamiast Google. Do niektórych haseł nadaje się lepiej niż Google, a do innych haseł zupełnie się nie nadaje. Powiedział mi m.in. że nie istnieje aplikacja chatGPT na iPhone, co w Google było trudne do znalezienia. Napisał też kto stworzył ChatGPT. Wyszukałem też w nim na szybko informacje o Bitwie pod Waterloo, a on od razu stworzył skondensowany tekst,
  • Odpowiedz
@MalaHelenka: To trochę Głupie, że dostałaś bana za pytania. Przecież nie publikowałaś postów z tymi treściami, tylko umieszczałaś je w pytaniach. W dodatku niepublicznych. Poza tym ten chat zachowuje się, pod tym względem, bardziej nieprzewidywalnie, niż moderacja na wypoku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@HansLanda88: A nie może wyszukiwać w czasie rzeczywistym? Zastanawiałem się, dlaczego jego baza kończy się na roku 2021 i doszedłem do wniosku, że oprócz powodów technicznych, może to być taż taki prozaiczny powód, żeby w darmowej wersji jego możliwości były ograniczone. Np. żeby za darmo nie generował tekstów na temat bieżących wydarzeń dla redakcji.
  • Odpowiedz
@WOTWOT No też się zdziwiłam. Na początku myślałam, że to same ostrzeżenia, że ewentualnie jak nie wiem dziecko coś pisze to żeby wiedziało że to treści dla dorosłych czy coś. A tu nagle sru i mnie wywalili. :D Ale spoko, już znowu działa więc chyba nie przegłam mocno pałki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz