Aktywne Wpisy

iTuTego +511
Mirki zaginęła znajoma, wstawiam za zgodą jej Mamy.
Dziewczyna ma na imię Iza i zaginęła w Holandii, nie ma z nią kontaktu od 1 czerwca.
Proszę o jakieś udostępnianie lub plusik pod zasięgi.
Dzięki z góry.
#holandia #zaginieni #wykopefekt
Dziewczyna ma na imię Iza i zaginęła w Holandii, nie ma z nią kontaktu od 1 czerwca.
Proszę o jakieś udostępnianie lub plusik pod zasięgi.
Dzięki z góry.
#holandia #zaginieni #wykopefekt

źródło: temp_file7692371598510606434
Pobierz
BrakWolnegoLoginu +801
Powiedzcie mi ludzie na co komu taki pośrednik, który chce ode mnie 2% wartości, a ja sam się muszę dowiadywać co i jak?
Swoją drogą wie ktoś ile warty jest metr dzialki z przeznaczeniem na drogę?
#nieruchomosci #posrednicy
Super, że zachowałeś przytomność i sprawdziłeś temat w gminie.
Nie pakowałbym się w to. Wygląda jakby ktoś pozbywał się problemu z pomocą nieogarniętego pośrednika.
@Jade: pośrednicy to samozwańczy operatorzy obrotu nieruchomościami. Ciężko dokonać transakcji sprzedaży nieruchomości bez ich udziału i wiedzy, bo trudno skutecznie odciąć się od ich namolnych propozycji, a w konsekwencji jeszcze trudniej bez ich udziału coś kupić....
@dyferencjal: aleś ty naiwny, pośrednik działa tylko i wyłącznie w swoim interesie, chce sprzedać towar i wziąć prowizje(zarówno od sprzedającego jak i kupującego), dla pośrednika to nie jest różnica czy on weźmie od sprzedającego 15k czy 16k prowizji, natomiast dla samego sprzedającego to już różnica rzędu 10k
pośrednicy nieruchomości to banda nierobów i ten zawód powinien być albo zdelegalizowany albo w jakiś sposób opisany prawem
W kwestii części działki pod drogę, to najprawdopodobniej skończy się tak że gmina Cię wywłaszczy z tego kawałka i zapłacą Ci odszkodowanie, ale raczej to nie będzie cała kwota za m2 jaką Ty płaciłeś.
Na co ci ta działka budowlana?
@KompletnieLosowyLogin tak jak napisałeś, powinno to być po prostu uregulowane. Zawód pośrednika uwolnił Gowin (mimo, że należało go jeszcze bardziej uregulować). I nagle każdy mógł zostać pośrednikiem czyli z 0 wiedzą przy odrobinę szczęścia zarabiać dobra kasę.
Pośrednicy w mojej opinii są potrzebni ale z 90% agentów/biur powinno zostać zaoranych i na rynku