Wpis z mikrobloga

@asdfghjkl: ludziom nie pomoże ale debile u góry zaczęli by podejmować rozsądne decyzje wiedząc że 200 tys. Chłopa ma broń w chacie. Zobacz na yebaniutkich górników, ich bronią jest brak wydobycia i padnięcie PSE(ludzie bez prądu wychodzą na ulicę). My mamy większą siłę i możemy zacząć wypłacać przelewać wszystko z kont bankowych Polski, wtedy okaże się że król nagi, bo rezerwa tylko 10% realnie 5%.
@jacek-puczkarski: Bronią może być wszystko ¯_(ツ)_/¯ co niby ma zmienić broń palna? W Polsce masz setki tysięcy pracowników służb mundurowych od policji po żołnierzy którzy na codzienne mają broń przy pasku i co? Nic ( ͡° ͜ʖ ͡°) zarabiają psie pieniądze i jakoś nie kwapią się do strzelania do rządzących. Wąsaty Janusz trzymający akacza w szopie niewiele zmieni w tej kwestii. W Polsce nawet nie bardzo potrafi
@asdfghjkl: wyobraź sobie że jesteś ruskim mobikiem i wchodzisz do państwa gdzie każdy obywatel ma broń, każde okno i każda klatka schodowa może być ostatnim co ruski mobik zobaczy. Powszechne pozwolenie na broń wyjdzie taniej niż pseudoćwiczenia ze ścielenia łóżka.
@jacek-puczkarski: Ja nie jestem przeciwnikiem broni. Wręcz przeciwnie. Pisze tylko o tym że rządzący nie boją się uzbrojonych obywateli jak sugerujesz. Nie ma powodu obawiać się kogoś tak głupiego że przekupisz go banknotem 500pln
Moja propozycja 20k za ćwiczenia 30 dniowe i pozwolenie na broń z automatu dla każdego rekruta.

@jacek-puczkarski: przez moment z racji na późną porę zrozumiałem, że chodzi o broń automatyczną i dawaną w prezencie więc chciałem ci przyznać rację ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale z czymś takim to chyba z drzewa spadłeś. Łaskawcy dadzą ci prawo, które i tak powinieneś mieć i zapłacą 20k za 24h przez