@Defender: @PiersiowkaPelnaZiol: zostawiony kret generalnie osady powoduje... w dość szybkim tempie (gdy rury już miały problem z przepustowością) na chwilę pomaga i potem kaplica... niewiem jak to przy nowym się zachowa ale mam średnie doświadczenia z pozostawianiem go na dłużej w przypadku starych...
odbiegłem od tematu bo pewnie biel i czystość mi zachowa ale nie chcę za jakiś czas innego typu problemów.
@drinkIT: jeśli chodzi ci o PRZELEW zlewu? to w zasadzie tego się nie czyści, bo to się bardzo rzadko brudzi, ja to raz na 2 lata czyściłem, jak nie przelewasz wody to tam się nic nie zbiera 99% czasu.
W zasadzie jedyne czyszczenie tego od środka to możesz raz na miesiąc drutem i tyle
@drinkIT: aktualnie sam szukam, bo mam jedno miejsce gdzie silikon c-----o zrobiłem i się zbiera tam jak jest wilgoć, a nie chce całe od nowa robić bo to wynajmowane.
Zabawa z AR-15 na strzelnicy, a potem do baru na 4 piwka i powrót do domu samochodem ( ͡º͜ʖ͡º) Zaczyna mi się coraz bardziej podobać w tej Ameryce ( ͡º͜ʖ͡º)
co się robi aby odpływ(ten awaryjny) w zlewie "niezarastał " jest jakiś specyfik co wrzucam przez ta dziurkę raz na miesiąc i zapominam o temacie?
mycie z zewnatrz na to nie pomaga, zabawa w wymyślne wyciory to nie moja bajka - potrzebuje patentu od leniwej perfekcyjnej pani domu :D
niby nowy zlew ale zaczyna przypominać te stare....
#sprzatanie #dom #mieszkanie #higiena #lazienka
#amatorsprzatania
//edit... ten awaryjny nie na dole
odbiegłem od tematu bo pewnie biel i czystość mi zachowa ale nie chcę za jakiś czas innego typu problemów.
W zasadzie jedyne czyszczenie tego od środka to możesz raz na miesiąc drutem i tyle
na focie tego niezobaczysz, zresztą normalnie tez tam się niezerka...
no ale dzisiaj zerknełem i widzę postępy w drodze do wynalezienia koła
raczej coś z jurgi wezmę
@PiersiowkaPelnaZiol: syf mam w wielu miejscach w domu ;)
ale że tu mi się zaczął pojawiać jakoś przeboleć nie mogę... jak już zauważyłem.
za blisko oka jak się nad kranem pochylę :D