Wpis z mikrobloga

wiarygodne źródło - radio nasze.fm

@Beefandfish: O dziwo to jest, na oko, względnie legitne źródło - co prawda jedynie na tle salonu24, ale jednak xD

To są pojedyńcze przypadki czy dziesiątki?

@buszmen007: To kot nie słyszał? Ma się kot w poniedziałek stawić w Zegrzu. Starsi koledzy co kończą nadtermin wdrożą kolegę, pasoszelki wyda sztabskapitan @Beefandfish, przewidziane jest pasowanie na żołnierza jak w przedszkolu.

Podpisano: komkor Filip Jarosławowicz Terkov.
@buszmen007: od przyszłego roku przewidziane jest ok 50.000 wezwań na każdy miesiąc kalendarzowy - brat wujka jest w sztabie i rozmawiał dzisiaj przy flaszce o tym. #!$%@? go brał bo wie, że co najmniej 1/3 się nie stawi i będzie zamieszanie i konieczne wysyłanie transportu po niepokornych.
@mk321: A jest gdzieś jakieś FAQ z tym co to są te ćwiczenia i dlaczego zakończenie przysięgą nie jest ok? Bo już dzisiaj chyba 5 razy pisałem czym się różni to że według nowej ustawy każdy po komisji jest w rezerwie pasywnej ale po złożeniu przysięgi jest już żołnierzem tej rezerwy.
@mk321: mnie zastanawia np ot taka sztampowa sytuacja jak ktoś nie chodzi do lekarza lub chodzi tylko doraźnie, ładuje dziennie garść tabletek na trapiące schorzenia, nie biega ani nie uprawia żadnego sportu od lat.
Ciekawe jak to wygląda na takich szkoleniach, kiedy wezwą np takiego 45-50 latka z reumatyzmem czy, problemami z kolanami albo ze zniszczonymi w pracy płucami i musi brać regularnie wziewy.

Ja np mam zwyrodnienia na piętach i
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@423frewq4f23: FAQ z kim? Ci co dostali wezwania z Sieradza to dopiero na luty/marzec, więc nie wiadomo co tam będzie (ktoś się pytał o plan ćwiczeń, to chyba nie dostał).

Były dwie osoby z Warszawy Ochoty co miały już termin szkolenia, ale jedna się wykręciła (jakieś zwolnienie - jest tam w linkach jego historia), więc nie wiadomo. A drugie to tylko opowieść kogoś spoza mirko (więc nie wiadomo, nie potwierdzone).

Możesz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@423frewq4f23: a jeśli chodzi o jakieś podstawy prawne itd. to nie wiem (jakieś znaleziska były, ale nie interesuję się, bo nie znam się na prawie). Ja tylko zbieram fakty: wezwania i potwierdzenia w mediach.