Wpis z mikrobloga

Kurcze, obiecałem sobie, że jak dostanę praktyki to kupię w końcu samochód (jak na święta musiałem wypożyczyć samochód żeby do domu dojechać to płakałem jak płaciłem takie pieniądze za samochód na 5 dni). No i mam praktyki od lutego, i wtedy chciałem się zacząć za tym samochodem rozglądać. Jak już się przeprowadzę i w ogóle. No ale tak teraz myślę, że, żeby się przeprowadzić znowu będę musiał wypożyczyć samochód i wydać niepotrzebnie dużo. Ale teraz sesja i nie mam czasu za bardzo latać oglądać samochodu, a też nie znam się na tyle na tym, żeby też samemu kupić używany samochód.

W każdym bądź razie zajrzałem na lokalne ogłoszenia z używanymi samochodami. Szukam czegoś do 3000 Euro i najpierw chciałem celować w #vw #golf Mk. IV. Ale tak patrzę na te ogłoszenia w tej cenie tutaj można już znaleźć #bmw e46, nawet 328i. Szczerze aż tyle mi nie trzeba, a 318i lub 316i by mi w zupełności wystarczyło (a ofert do tej kwoty, z tego modelu jest całkiem sporo). I tak mnie kusi, żeby iść je pooglądać, ale ani czasu nie mam, a też się pewnie za bardzo napalę. :(

Teraz moje pytanie: Warto w ogóle w takiej cenie oglądać te bemki? Na co w razie czego zwrócić uwagę? I gdzie można coś konkretnie poszukać o E46?

Czy w ogóle na razie dać sobie spokój i szukać na spokojnie po przeprowadzce? A i zapomniałbym mieszkam i po przeprowadzce jeszcze przez pół roku będę mieszkał w Niemczech.

tl;dr

#motoryzacja #samochody #takietrochegorzkiezale
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Im_from_alaska: Już ładne buty (i pościel mam, było w poprzednim wpisie) ;)

@Mowi: Bo od tego jest tl;dr, czyż nie? Niestety jedną, z moich wielu wad jest przesadne rozpisywanie się, o dziwo na żywo mało gadam. Przepraszam. :(

@wiwiwi: 3000 Euro odłożyłem. Praktyki pozwolą mi na bezstresowe utrzymanie samochodu, dlatego też chcę kupić.
  • Odpowiedz
@adamtg: chodzi mi o to, że nigdzie wcześniej nie podałeś info że jesteś w niemczech i będziesz tam przez tyle czsu, to daje dodatkowe możliwości
  • Odpowiedz
@jestem_legenda: Chętnie, moim autem marzeń aktualnie jest Subaru BRZ. Ale tutaj stety/niestety dominują niemieckie marki i tego się trzymajmy,

@Mowi: Racje, edytowałem. Dzięki!

@wiwiwi: Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał! Tylko, że właśnie boję się czegoś
  • Odpowiedz
@adamtg: auta w DE nie są tańsze niż w Polsce - zobacz sobie co stoi w Polsce za tę cenę; większość z nich musiała kosztować jakieś podpieniądze (a zatem być rozbitkiem albo mechnicznym złomem), żeby opłacało się je dolawetować do PL i jako tako oporządzić żeby dało radę sprzedać i jeszcze na tym zarobić

faktycznie Accord VI jest dobrym pomysłem, możliwe że w Niemczech nie dobrało się do niego tyle
  • Odpowiedz
@jestem_legenda: Ja aktualnie jestem w ogóle nie zmotoryzowany i nie chce za daleko od miejsca zamieszkania szukać. I tutaj (bawaria) w obrębie 20 km od mnie prawie same niemieckie marki

@Sepang: Jasne na cuda nie liczę. Ale mimo wszystko coś taniej być musi. powtarzam się, ale w wersjach 316i i 318i w tej cenie można prawie, że przebierać. Nie wiem.
  • Odpowiedz
@adamtg: jak sprzedaje właściciel Niemiec, a nie turas handlarz, to rzeczywiście można się wybrać na oględziny

jak Bawaria to faktycznie trudno oczekiwać czegoś innego niż zalewu niemieckiego żelastwa
  • Odpowiedz
@adamtg: 3000 euro normalna kasa - normalna fura w tych pieniądzach .. 3000 zł - tyle samo roboty albo i więcej co na 3000 euro ale za to możesz sobie trupa kupić .. i niech mi ktoś jeszcze powie że nie trzeba stąd s--------ć ;)
  • Odpowiedz