Aktywne Wpisy
OVHcloud +164
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +38
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko #afera
OBOWIĄZKOWA zasadnicza służba wojskowa nie ma w ustawie nic odnośnie przysięgi, za to trwa 9 miesięcy!
ale co do stawki masz racje, minimalna jest.
@karakanjaroslaw: czyli może być tak iż w obecnych przepisach nie ma wzmianki o rekompensacie/wypłacie i ludzie huja dostaną.
A jaki będą mieć ubaw, gdy dowiedzą sie jaki ma login XDDD
@karakanjaroslaw: jak według ciebie najlepiej odmówić? Mógłbyś zrobić jakiś poradnik?
Choćby skały srały, nie zaciągną mnie nawet ma 1 dzień do wojska
@Chewie2: odradzam jeżeli chcesz kiedykolwiek posiadać b--ń palną
Czytałem że po próbie samobójczej dają kategorie E, więc wystarczy się do takiej przyznać, posiedzieć ze 2 tygodnie na oddziale i tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zawsze lepiej niż z tymi trepami na jakimś poligonie, będzie można się wychillować i odpocząć
jak według ciebie najlepiej odmówić? Mógłbyś zrobić jakiś poradnik?
Nie wiem, nigdy tego nie robiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najlepiej kombinować na początek ze złym stanem zdrowia i wnioskować o kolejną komisję. To najpewniejszy sposób. A co do odmowy podpisania karty powołania, to pamiętam historie ze starych lat, kiedy w WKU dawali sobie spokój z takim poborowym bo nie chciało im się użerać, albo nie znali przepisów. Ale były
A co do kwestii prawnych to mogę powiedzieć, że przez wiele lat system kwalifikacji wojskowej nie przewidywał i nadal nie przewiduje możliwości wyboru służby zastępczej, tylko każdy z A po komisji trafia do rezerwy i podlega pod ćwiczenia wojskowe.
I jest właśnie sprzeczne z art 85 konstytucji. Religia czy zasady moralne mogą komuś nie pozwalać nosić broni i szkolić się