Aktywne Wpisy
xBURNx +35
Rzadko się tu udzielam ale jest nocna, proszę o wsparcie. Siostra jest w szpitalu po wypadku jako pasażer, przeżywam to niesamowicie. Jest w śpiączce, ma liczne zĺamania miednicy, uszkodzoną śledzione, wątrobę, i nerkę (╥﹏╥) po prostu czułem że muszę jej to napisać, najprawdopodobniej nie pamięta wypadku
MaJeM0 +1
#f1 czemu Lawson zjechał przed pomiarem? Coś z bolidem pocyganione?
Samochód mojej mame nie przeszedł przeglądu. Jest już na tyle stary, że nie opłaca się go naprawiać. Mama pracuje do końca grudnia, bo potem idzie na emeryturę, a do pracy nie ma jak dojechać zbiorkomem. Doradziłem jej żeby ten miesiąc dojeździła bez przeglądu.
#motoryzacja #samochody #prawojazdy
Garaż i spawarkę posiadam, ale jest to garaż do parkowania a nie żeby w nim robić progi. Jak jeszcze sam jeździłem takim gruzem
Komentarz usunięty przez autora
@rzeznia22: gadasz jakbyś przynajmniej raz w życiu zlecał naprawę pękniętej podłużnicy i spawania podłogi
Nie zlecałeś
@trx87: Na miesiąc to faktycznie na pewno się
@Harry_Callahan: To całkowicie nie warto tego robić, sprzedać albo zezłomować.
@trx87: Na jeden miesiąc to w ogóle nie opłaca się kupować samochodu według mnie, wolałbym wynająć na ten czas, chyba, że będzie potrzebny później w innych celach.
@rzeznia22: nawet nie masz pojęcia ile to roboczogodzin
Robiłem podłogę w 30 letnim aucie, po znajomości mając dostęp do spawarki i
@Atreyu: Trochę mam, bo sam robiłem u siebie całą ramę w dostawczym iveco i sam ratuje swoje graty jak coś wygnije.
Ja nie pisałem, żeby ktoś zrobił to za flaszkę. Nie te czasy, że za flachę ktoś poświęci kilka dni życia. Ale wstawienie progów "jako tako" to często szybka akcja, 2-3 dni roboty. Nikt nie będzie tam klepał blachy pod idealne wyprowadzenie, spawał doczołowo i cynował. Leci się na zakładkę, daje tani epoksyd, szpachle, lakiery ze spraya i tyle, byle obleciało jeszcze ze 3 - 5 lat max. To gruz na dojazdy do roboty a nie klasyk 50 letni tylko Ford Ka z 2006 roku który i tak zgnije cały za 5 lat. Podspawać by się kupy trzymało, było bezpieczne i przeszło przegląd. Tyle i aż tyle. (choć dla tego auta nie ma sensu się szarpać, ale o tym nie wiedzielismy wcześniej). Nikt takiego auta nie będzie naprawiał profesjonalnie, bo to nie ma absolutnie sensu i oddawanie tego na profesjonalne warsztaty (o czym pisałem od początku) mija się całkowicie z celem.