Wpis z mikrobloga

• 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pozmu: to jest niesamowicie delikatnie podwyższone ciśnienie, które można zbić bez leków stylem życia, odżywiania i odstawieniem używek. bać to się można jak się budzisz ze 180
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kishurki sorry, ale to jest p---------e, brat miał podobne i miał udar krwotoczny, nadciśnienie jest wtórne i powodują je nerwy

Poza tym głowa tak mnie boli i jest tak niedobrze, że mogę tylko leżeć.
Żeby to napisać muszę wstrzymywać oddech praktycznie, bo przestaje widzieć od tego bólu
  • Odpowiedz
@kishurki: No nie do końca, ćwiczenia z takim ciśnieniem to proszenie się o kłopoty. Najpierw leki i stabilizacja, później zmiana stylu życia i z czasem można zmniejszać dawkę.

Poza tym nie znasz przyczyny, przydałoby się jeszcze badanie krwi, morfologia, czynniki wątrobowe.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@miki4ever nie mogę nawet siedzieć a co tu mówić o ćwiczeniu

Na szczęście ćwiczenia nie podnoszą mi ciśnienia, jak mam spokój to pewnie i bez leków bym dawał radę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kishurki
Brawo!
Ja normalnie mam koło 125/85, ale jak się obudzę to zaczyna się panika i rośnie, wagę powinienem zbić, ale ciężko to zrobić, gdy boję się wyjść z domu a w mieszkaniu nie mam tyle podłogi, żeby się położyć i ćwiczyć, znalazłem jakieś ćwiczenia na stojąco, ale i tak ciężko je robić, bo ciągle ktoś przechodzi przez przedpokój, a to jedyne miejsce, gdzie mogę stanąć i rozłożyć ręce
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Szyszkalogin mierzyłem 2x, to jest aktualny stan
Jak dolne mam 90 to od razu głowa mnie boli tak, że nie mogę mówić i nawet jak ktoś do mnie mówi to nie daję rady słuchać, jak przyjdą piniążki to muszę iść do lekarza jakiegoś porządnego, zdenerwować się i niech mi ciśnienie we łbie zmierzy, bo czasem mnie głowa boli a ciśnieniomierz pokazuje wzorcowe ciśnienie - jest tak od kiedy biorę nowy lek
  • Odpowiedz