Aktywne Wpisy
basayev +106
Viado +4
Najbardziej to mam bekę z ludzi którzy kupują wszystko na akumulator bo im się nie chce kabla rozwinąć albo elektryczne bo to eko. Nie dość że to 5 razy droższe to jeszcze słabsze i niebezpieczne. Samochód elektryczny, hulajnoga elektryczna, golarki, rower, odkurzacze, piły, nożyce do żywopłotu, szczoteczka elektryczna - wszystko na tych samych chińskich ogniwach. 20 ładowarek do każdego rodzaju sprzętu i ogromnie zagrożenie pożarowe którego nie są świadomi.
Mam znajomego strażaka
Mam znajomego strażaka
Rozumiem kontrolę w przypadku kiedy ktoś kupuje co 1,5 roku nową nieruchomość albo samochód za 300 k przy 4 k na umowie oraz kontrolowanie firm bo tam mogą iść grube przewały. Ale nigdy nie zrozumiem ścigania zwykłego janusza za to że chłop sobie dorobi po godzinach do pensji z 1-2 tys / miesiąc.
To muszą być podludzie.
Ps. Nie, nie skontrolował mnie US ( ͡º ͜ʖ͡º)
#us #urzadskarbowy #bekazpodludzi #podatki
Prawie codziennie rozmawiam z urzędem, z 10% to osoby nieprzyjemne a wredną spotkałem tylko jedną. Z mojego punktu widzenia przesadzasz.
No dobrze, załóżmy że Janusz trudni się wykończeniówką po godzinach. Sąsiad zadzwoni do US i powie że on płytki układa na lewo i co dalej? Przyjdą się go zapytać czy to prawda? Jak mu to udowodnią? Podstępem?
Ale ja nie mówię o sytuacji że układał płytki sąsiadowi a ten go podyebau, słowo przeciwko słowu wychodzi.
Nie znam fachowca co dorabia na lewo, który chciałby kasę przelewem lub wpłacał zarobioną gotówkę na konto, raczej leci na bieżące potrzeby a "prawy" pieniądz zostaje na koncie.
Co do narzędzi to ok, aczkolwiek czy Janusz musiałby pokazywać US co trzyma w garażu/bagażniku/przydomowym warsztacie/domku na działce rekreacyjnej?