Aktywne Wpisy
ab_ovo_usque_ad_mala +266
Chyba powoli nadchodzi ten moment, kiedy zaczynam być gotowy do realizacji wyzwania, którego zarys powstał w mojej głowie kilka miesięcy temu:
- kapitał początkowy: 100k;
- cel: 3000% do końca 2026 roku, zarobienie pieniędzy pozwalających poświęcić się literaturze i filozofii.
Gra oparta na CFD ALL World; trading snajperski; lewar 1:20, w porywach 1:30. Pierwsze zarobione 100k wypłacam, potem gram całym kapitałem. W przypadku porażki oczywiście nie będzie żadnej wypłaty. Wpis ad memoriam.
- kapitał początkowy: 100k;
- cel: 3000% do końca 2026 roku, zarobienie pieniędzy pozwalających poświęcić się literaturze i filozofii.
Gra oparta na CFD ALL World; trading snajperski; lewar 1:20, w porywach 1:30. Pierwsze zarobione 100k wypłacam, potem gram całym kapitałem. W przypadku porażki oczywiście nie będzie żadnej wypłaty. Wpis ad memoriam.

CT-5555 +94
Emocjonalne argumenty są złe, trzeba być racjonalny, ale wypychanie głodu emocjonalnego byle gównem jest już ok. Taki to racjonalizm na codzień obserwuje.
W ogóle powiedz coś ludziom, mówiąc kodem kulturowo - religijnym, to patrzą jak na wariata.
Ale powiedz coś tam o poście dopaminowym, to robią pobożne miny.
Nie rozumieją ani religii, ani nauki. Pierwsze ignorują, a drugie traktują jak religie.
W ogóle powiedz coś ludziom, mówiąc kodem kulturowo - religijnym, to patrzą jak na wariata.
Ale powiedz coś tam o poście dopaminowym, to robią pobożne miny.
Nie rozumieją ani religii, ani nauki. Pierwsze ignorują, a drugie traktują jak religie.
źródło: nzcZ92I
Pobierz

@bodzio_pl:
Modem z Dialogu
- Wejście RJ 11
- Wejście Ethernet
Modem jest podłączony do gniazdka telefonicznego kablem RJ11
I kablem RJ 45 podłaczony do routera.
Wchodzę na 192.168.1.1 wpisuję: admin: admin
Quick Setup > wybieram "AP router" > dynamic IP (bo mam zmienne IP) >
Wireless Radio > Enable
SSID > Dom123
Channel >6
I niby to już?
Bo chcę się podłączyć z laptopa do tej sieci i mi ją wykrywa, ale mam "połączenie ograniczone"
I czy modem ma być wyłączony podczas konfiguracji?
PS po konfiguracji routeraz tam gdzie mam WAN mam adres IP 0000 tak samo maski i dns
#sieci #siecikomputerowe #tplink #dialog #internet #router #wifi
Rozumiem, że ipconfig ma wziąć z komputera wybrać static i coś tam powpisywać?
Dziwne bo mam zmienne IP, ale mam skonfigurować na Staticu? :O
@Promozet1: Nie rozumiem :(
Google -> NAT.
Modem nadaje jakieś IP lokalne routerowi który nadaje kolejne. Podwójny NAT ale cóż poradzić, przynajmniej zadziała skoro nie masz dostępu do modemu, Poza tym za modem bym się nie brał jak bym nie wiedział na 100% co i jak także rób static.
@Promozet1: To nie do mnie, to nie ja mam problem. A pozatym skoro router nie
Komentarz usunięty przez autora
wpisuję w komputer ipconfig/all
i mam tam adres IPv4 -
Bo nie rozumiem co napisałeś :(
Wan ip address LAN IP address cannot exist at a same subnet. Please input another IP address.
na lanie ustaw nat i przydzielanie adresow dynamicznie
zapisz ustawienia, reset routera i modemu
A w ustawieniach lan mogę jedynie wpisać IP adress i Maskę
Musisz mieć bo inaczej nie połączysz się z dialogiem...
@seta1991: U mnie np. się nie da i muszę za podwójnym natem siedziec