Wpis z mikrobloga

@nazwapl_tk Sprawdziłem sobie waszą ofertę VPS i zastanawiam się, dlaczego tak bardzo dyskryminujecie stałych klientów?

O ile ceny za 1 i 3 miesiące są logiczne, to ktoś, kto wykupi serwer na 6 lub 12 miesięcy jest zmuszony miesięcznie płacić nawet 50% więcej!

Niemal wszystkie firmy na rynku przyznają rabaty za płatność z góry na długi okres. U was jest dokładnie odwrotnie...

Na obrazku czerwonym kolorem kwoty w przeliczeniu na miesiąc.
Np.
przy zakupie serwera Linux VPS Max na 1 lub 3 miesiące wychodzi 200 zł miesięcznie
przy zakupie serwera Linux VPS Max na 6 miesięcy wychodzi 267 zł miesięcznie
przy zakupie serwera Linux VPS Max na 12 miesięcy wychodzi 300 zł miesięcznie

Kogo to ma zachęcać?
I do czego to ma zachęcać?

#vps #hosting #nazwapl #cloud #serwery
Pobierz orle - @nazwapl_tk Sprawdziłem sobie waszą ofertę VPS i zastanawiam się, dlaczego tak...
źródło: comment_1669218988WNzZdoefvxe4g49NonZlBc.jpg
  • 5
@orle: Serwery VPS mamy w ofercie promocyjnej na pierwszy okres abonamentowy. Można wybrać, czy będzie to 1 m-c, 3 m-ce, 6 m-cy czy 12 m-cy. W zależności od czasu trwania tego pierwszego okresu abonamentowego, oferujemy różne poziomy rabatów. W perspektywie 3 miesięcy jesteśmy w stanie zagwarantować cenę będącą wielokrotnością promocji na 1 m-c. Ale już w perspektywie 6 czy 12 miesięcy nie możemy tego zrobić. Nikt nie wie, jak będzie wyglądała
Nikt nie wie, jak będzie wyglądała sytuacja na rynku energii i kosztów pracy za pół roku czy rok. Specyfika usługi VPS wymaga zagwarantowania określonych zasobów, co odbywa się zupełnie inaczej niż w przypadku zwykłego hostingu.

@nazwapl_tk: Mydlenie oczu.

"Nikt nie wie", ale jakoś wasza konkurencja wie.
Nie zauważyłem, aby ktokolwiek z konkurencji oferował wyższe opłaty przy zakupie usługi na dłuższy czas niż w przypadku zakupu na krótki okres.
OVH przyznaje 20%
@orle: To oferta promocyjna, a więc nie standardowy cennik, gdzie masz cenę za miesiąc, a roczna cena to 12x cena miesięczna. Oferta promocyjna, którą mamy obecnie na VPSy, dotyczy pierwszego okresu abonamentowego i ma różny poziom rabatu od ceny standardowej.

Porównywanie VPSów między różnymi firmami biorąc pod uwagę tylko ceny to jak porównywanie samochodów właśnie pod tym względem. Każdy ma 4 koła i kierownicę, ale nie każdy oferuje to samo, stąd