Wpis z mikrobloga

Najlepszy argument spadkowiczów to, że nieruchomość przez 35 lat nie jest twoja tylko Banku XD Powinienem dostać jakiś medal i setki tysięcy innych Polaków którzy spłacili kredyty w ciągu 10-12 lat. Ale mordo na lokacie masz 8% ja tam wole wynajmować i pomnażać swoje 5k na lokacie.
#nieruchomosci
  • 43
  • Odpowiedz
  • 4
@vladowme chłop pańszczyźniany też był właścicielem formalnym pola które uprawiał, ale jak przestał płacić panu dziesięcine to tamten miał prawo mu odebrać to pole i go wygnać na podstawie prawa pańszczyźnianego.
Hipoteka to analogiczne rozwiązanie, niby wlasność ale spróbuj przestać płacić miniratke xD
  • Odpowiedz
@vladowme: nie maja zdolności, to zazdrość ludzka. Boli ich, bo przynoszą w zębach grzecznie swoje pensje do Pana Landlorda o jedynie na wykopie mogą odreagować swoje frustracje ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet trochę mi ich żal
  • Odpowiedz
@CaptainSparrow: tego, że nie są wliczani do tej statystki:

Na dzień 31 października 2021 r. w Polsce kredyt bankowy spłacało łącznie 14,926 mln kredytobiorców, a pożyczkę pozabankową – 813 tys. pożyczkobiorców. W sumie zobowiązania spłaca ponad 15,17 mln osób (nie można sumować liczby kredytobiorców i pożyczkobiorców, ponieważ część z nich się pokrywa), czyli prawie 50% dorosłych Polaków. Z problemami ze spłatą kredytu, rozumianymi jako opóźnienie w spłacie powyżej 90 dni, boryka
  • Odpowiedz
@CaptainSparrow: mówią też, ile zarabiają, kiedy ostatnio uprawiali seks i ile mają centymetrów? Bo wiesz, są rzeczy, o których ludzie nie lubią mówić ze wstydu

Brak argumentów z twojej strony uznaję za przyznanie się do babola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@francoisinho: No tu na wykopie spadkowicze bardzo chcieliby wiedzieć ile zarabiam, ile mam na koncie, i ile mam nieruchomości, gdzie kupuję, co i za ile. ( ͡° ͜ʖ ͡°) przykładem jest towarzysz @posepny1 który molestuje mnie od kilku dni żebym mu wysłał zdjęcie aktu notarialnego xD potem pewnie wyciąg z konta, a na koniec kto wie - może poprosi o info ile centymetrów? Z jakimś poświadczeniem notarialnym,
  • Odpowiedz
@CaptainSparrow: przecież to dzban jest, trafiłem na niego w jednym wątku, typ nie umiał przeczytać wykresu, który sam wrzucił, więc usunął cały wątek, a w kolejnym tylko potwierdzał, że jest ograniczony, więc od razu poleciał ignor, szkoda czasów na taki plebejski element, mimo że co do zasady nie mam wielkich oczekiwań co do wykopa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale co do meritum - co innego patusy z
francoisinho - @CaptainSparrow: przecież to dzban jest, trafiłem na niego w jednym wą...

źródło: comment_16693042341tAGdOxU2AQboAQWDzGtfL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz