Aktywne Wpisy

paczelok +120

tortellonizsosem +125
Biznes po polsku odc. 2137
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-23 o 17.11.13
Pobierz

echo strlen("żółć"); wywalami mi 8 zamiast 4
mam
mam też
przy
wyświetla mi polskie znaki prawidłowo (w przeglądarce i w kodzie strony)
@mattcabb: mb_strlen
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
czym przerobić zmienna $tekstZawierajacyPolskieZnaki na taki który w bazie będzie czytelny?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
zaraz po
UTF8_POLISH_CIi nie mam problemów z polskimi znakami po użyciu funkcji
mysqli_set_charset($link, "utf8");mysql_set_charset( "utf8", $link);zamiast tego
mysql_query("SET CHARSET utf8")$link = mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password');mb strlen sobie dobrze radzi, ale str word_ count nadal wariuje.
echo str_word_count("źdźbło");Dostaniesz wynik 3. Myślę, że nie to jest problemem, a coś jest nie tak w zapytaniach lub w ustawieniach bazy danych :< Jak chcesz to możesz podrzucić linka do całego fragmentu kodu, to spojrzę, może coś wymyślę.
mysql_query("SET NAMES utf8 COLLATE utf8_polish_ci");na:
mysql_query("SET NAMES utf8 COLLATE utf8_general_ci");