Aktywne Wpisy

ApuApustaja +14

bronxxx +42
Ukraińskie szlaufy robią sobie co nowsze zdjęcia na ig chłopy po 30 lat siedzą u nas i tłuką hajs. Z niektórymi byłem nawet na delegacji za oceanem i #!$%@? płaczą, że rodziny nie widzieli od roku. Bohaterowie #!$%@?. Mi te ukry już uszami wychodzą. Jeszcze ludzie wspomną moje słowa. Bo przestają liczyć statystyki narodowościowe. A przestępczość i HIV idą że wschodu. Panoszą się te ukry jak by byli u siebie. Zero wdzięczności
Teraz to już na bank odbije a nie tak jak po j3bnięciu na ryj z 60, 50, 40, 30, 20 :D
Siła cyfrowego pienionszka miała byc ostoją w trudnych czasach xD
Módlcie się, zeby np Chiny nie wprowadziły surowych regulacji lub jakis inny znaczacy kraj bo to taki prądożerny ten cyfrowy pienionszek :D
Do tego krypto to ostoja manipulacji, ukrywania majątku, mekka wyłudzaczy, na nieporównywalną skalę.
#gielda #kryptowaluty
@widmo82: juz dawno wprowadzily
Powiem Ci, że mnie cieszy obecna sytuacja, i mam nadzieję, że zmierza ona do definitywnego zaorania tego dziadostwa. Kapitał z normalnych i zdrowych spółek uciekł na spekulacyjne gówno – do zwykłych piramid finansowych!
A na domiar złego (no to lata temu oczywiście), zaczęły się problemy z kartami graficznymi... przez co rynek gier też mocno ucierpiał, meh.
Teraz trochę wraca to CHYBA do normy. Dolar drogi no to też... też te
Wywozili z kopalni układy asic taczkami i sprzedawali na kilogramy. Trochę ponad pół roku później bitcoin wbił ATH.
Nie odrobiłeś lekcji zerokojnie.
@Thorrand: to teraz polskie spolki niezle poleca do gory, super :)
Pewnie nie polecą, na pewno nie od razu. Jednak z całą pewnością kapitał, który będzie ulatniał się z kryptowalut, zostanie chociaż w części gdzieś ulokowany. To logiczne.
@Thorrand: to teraz jeszcze wyjaśnij dlaczego lokowanie kapitału w takim a nie w innym miejscu (przez innych ludzi) ma na ciebie negatywny wpływ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoro rynek jest irracjonalny a ty masz pewność że masz rację to pakuj po jaja na lewarze w ten ticker jest normalny i zdrowy.
Wyjaśniłem. Np. rynek gier komputerowych, a jestem graczem (nie tylko giełdowym) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No przecież sobie siedzę na polskich spółkach, i raczej nie narzekam. Choć inwestowaniem niestety nazwać tego nie mogę.
@Thorrand:
@Thorrand: ale wy jesteście dzbany z tymi kartami. Kumam jakby zdrożało tylko krypto i karty. Ale #!$%@? wszystko zdrożało - nieruchy, używane samochody także żarcie (jakbyś nie zauważył), bo nadrukowali w #!$%@? hasju. Co ty spałeś pod kamieniem? Drogie karty to wynik pompowania gospodarek pustym hajsem, i ludzie bez namysłu konsumowali nie oszczędzając ani grosza. Giga popyt (przy niskiej podaży - lockdowny) tworzy giga ceny.
Ale co mam Ci wyjaśnić? Jestem szarym człowiekiem, zwykłym Mireczkiem – zapytałeś się mnie – szary Mireczku, czemu Cię to #!$%@??
Odpowiadam: Moda na kryptowaluty od ~2015 pośrednio odbiła się negatywnie na rynku gier komputerowych. Nie ma nowych, fajnych gier.
@Corona_Beerus:
Co Ty bredzisz? Mówię o sytuacji
@Thorrand: jak powiązałeś brak fajnych gier komputerowych z krypto? XDDDD
@kexus512: xddd ludzie kupowali shitcoiny a nie gry XD
Taak? To czemu inne podzespoły nie podrożały tak bardzo, a naprawdę procesor z górnej półki mogę sobie kupić za 2,5 - 3 tys. zł? A za gównianą kartę... w 2020 r. sklepy liczyły sobie 6 - 8 tys. zł?
@kexus512:
Przecież to jest logiczne. Producenci gier na eventach o tym mówili, że nie tworzą nowych gier na nowych silnikach graficznych i nie rozwijają się, ponieważ mało kto mógłby sobie pozwolić na to, by taką grę sobie włączyć. Ja tego nie wymyśliłem ¯\_(ツ)_/¯
Dlatego ludzie ładowali / ładują kasę w piramidy finansowe?
Jakoś nie spotykałem się z takimi wyjaśnieniami „INWESTYCJI” w kryptowaluty. Dopiero teraz, jak dupy się niektórym palą, bo utopili kupę hajsu, to słyszę idiotyczne wymówki i próbę racjonalizowania własnej głupoty :)
Nie tak było i nie tak jest to reklamowane.
Dodatkowo był taki czas, że nvidia z AMD wyczuły temat i przycinały produkcję bo skoro karty sprzedają się i tak za
@Thorrand: przeciez pare miesiecy temu wyszedl unreal engine 5 ktory jest zupelnie rewolucyjny pod kątem optymalizacji i to bez wysilku ze strony dewelopera. Przez to ze vulkan i DirectX12
Oks. Kryptowaluty są zajebiste.
Pasuje ci?
Unreal engine 5 wyszedł dopiero teraz, a mógł spokojnie 5-6 lat temu. Dopóki sprzęt komputerowy nie będzie tani i dostępny dla każdego (tak jak było przed tym #!$%@?) to nikt nie będzie tworzył takich gier, bo rynek graczy (którzy mogą sobie pozwolić na wypasionego kompa) będzie za mały.
To proste i logiczne.
@kexus512:
Rozwój gier zawsze był proporcjonalny do lepszej grafiki i urzeczywistnianiu wizualnych wrażeń. To też jest oczywiste.
- Rekordowo wysoką inflację na USD
- Sytuacja polityczna na globie ma wrażenie rozpadu
- Światowy handel jest gdzies między skutkami światowej epidemii która uziemiła produkcję przemysłową i rozregulowała światowy obieg oraz skutkami wojny między Ukrainą i Rosją
- Główne wskaźniki giełdowe poszły się walić w przeciągu roku
- Napieprzające zmiany klimatu dewastują światowe rolnictwo w kluczowych krajach producenckich
A BTC mające przed tym wszystkim
O grach to nawet nie będę wspominał bo to tak głupie, że aż śmieszne
Komentarz usunięty przez autora
Tak, boli mnie. Zazdroszczę wam zysków :)
@WhiskeyIHaze:
I dobrze. Przecież ja tego nie wymyśliłem. Przytoczyłem tylko analizy producentów kart graficznych i wydawców gier. Może oni się nie znają, a ty wiesz lepiej.
Zatem po co mi masz odpisywać. Pewnie już e-maile poszły w odpowiednie miejsca xD
Tam między przerwami od oglądania fame-mma i zarabiania na krypowalutach im skrobnij, że #!$%@? się znają ;)))
Wstydzisz się swojej aktywności? :D
Sprawdziłem – dla pewności. Kto wie, mógłbyś siedzieć w zarządzie nvidia, mieć lepszą wiedzę – wewnętrzną. Wtedy analizy, które wypuszczasz dla tłuszczy będą tylko mało znaczącymi pierdami.
Ale nie. Jednak kolejny raz bez zaskoczenia. Zwykły osiołek spod tagu FAME-MMA, bez rozumku, bez skilla...
Aa...szkoda strzępić :) Mam nadzieję, że srogo utopiłeś na tych kryptowalutach. Ale spokojnie, za kilka lat na pewno się odkujesz ;))
Na krypto zarobiłem pewnie lepiej niż ty na tych swoich śmiesznych spółkach z fundamentami xD
Co do nvidi to jednak twórcy gier nie robią wymagających gier bo drogie karty? (zapewne masz na to jakies źródło, bo ja mogę podać, że nie robią bo konsole są #!$%@?) bo nVidia
Tak, tak. Szerokie horyzonty bo oglądasz patologie...
1) Wątek jest ogólnie, o kryptowalutach.
2) Twórcy gier nie robią gier, bo rynek graczy komputerowych drastycznie kurczy się od 7-8 lat. Tzn. robią zdecydowanie mniej gier. Jednym z powodów były / są ceny podzespołów = kart graficznych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3) Fakt. nVidia ma w dupie, czy kupował te karty biedak do kompa, czy idiota który chciał
1. Przeczytaj post opa to się dowiesz, że pisał o btc. Ale tak to jest jak się zabiera za dyskusje nie potrafiąc czytać ze zrozumieniem.
2. Źródła tych rewelacji.
3. Jak wielkie firmy notowane na giełdzie nazywasz idiota co chce uczestniczyć w piramidach finansowych to fajnie masz w domu xD
Reszta to głupoty bo argumentów brak.
Wracaj na swoje FAME MMA, a poważne tematy zostaw dla ludzi, którzy mają mózg.
Oczywiście, że istnieje. Wystarczy wpisać w google 3 wyrazy i znajdziesz kilka raportów. No ale dla konesera pato-rozrywki jest to zbyt trudne.