Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Tegoroczna produkcja. Z lewej - truskawka (okres maceracji czerwiec - listopad).Z prawej - pędy sosny z nutą miodu rzepakowego (taki lubię najbardziej, konsystencja masła, nie jest tak słodki żeby w zębach strzelał) i delikatnym posmakiem cytryny. Okres maceracji maj-listopad. Robione na alkoholu ok. 72-74%.
Truskawki zlałem ok. 1.3 litra, sosnowej 2.8/3 litry.
Teraz lądują w szafce, będą dojrzewać. Ile? Nie wiem, oby jak najdłużej.

Dodatkowo, w tej samej szafce maceruje się jeszcze śliwka węgierka, ale zapomniałem spisać daty. Obstawiam że nastawiona jakoś w drugiej połowie września.

#nalewka #alkohol #domowealkohole
DrakkainenV - Tegoroczna produkcja. Z lewej - truskawka (okres maceracji czerwiec - l...

źródło: comment_1669065172IM1Jj5qZFMloDHpRjb5jVi.jpg

Pobierz
  • 7