Aktywne Wpisy
Nowa_Zielonka_ +101
#chwalesie
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś
DonGebels +66
Ktoś wie jak dokładnie działają ci #frajerzyzmlm ?
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
Mają swoją platformę do inwestowania? Czy to obojętnie jaka platforma, a oni po wykupieniu jakiegoś pakietu wysyłają co kupować? Grają tylko na wzrosty, czy na spadki też? Giełda, czy tylko krypto? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi...
#kryptowaluty #gielda
#siecikomputerowe #sieci #internet
Cena całego zestawu to 630 zł, za tyle to kupię ledwie omadę i jednego EAP-245. Przy Ubiquiti to może na jednego AP LR by starczyło, który i tak tylko pokryje jedno piętro bo wszelkie betonowe ściany to dla niego nieprzekraczalna bariera.
Kusiła mnie omada, ale żeby dom nią osieciować potrzebowałbym kontroler i ze 4 EAPy.
@antonio3er: jak u siebie podwiesiłem talerzyk AC-LR to piętro wyżej w kiblu transfer był taki że lepiej było się przełączyć na dane komórkowe. Piętro niżej i jedno pomieszczenie obok to już nawet śladów zasięgu nie było.
@enron: jak nie chcesz ciągnąć kabli na nowo zainteresuj się Deco P9(ma plc), jeden warunek wszystkie miejsca gdzie chcesz zasilić urządzenia muszą mieć tę samą fazę.
Edit nie było komentarza, zostawiam dla potomnych xD
@Devcio: kable mam wszędzie, często i gęsto. Chciałem czegoś co sensownie rozsieje wifi po domu - Netgear nie dał rady, a dodatkowy satelita Orbi Pro to chory wydatek. Omada niewiele tańsza, do Ubiquiti się zraziłem bo musiałbym tych talerzyków ze 4 kupić
Ja się jeszcze dziwie że elektrycy przy budowach nowych domków, mieszkań biednie rozrzucają skrętkę bądź w ogóle, dopóki im nie powiesz żeby to zrobili
ヽ( ͠°෴ °)ノ
Btw. Repeatery są dobre do wzmocnienia zasięgu. Bo jak ktoś chce też super prędkość na repeaterze to sory ale taka prędkość nadaje się do oglądania filmów na yt i przeglądania internetu
A co do Deco - trochę mnie wkurzył model Deco M4, który miał totalnie popierprzony roaming i działał jak chciał (a raczej jak nie chciał). Szwagier ma M9 i też mu się cuda dzieją, bo żeby ethernet backhaul działa switche muszą obsługiwać mityczne IEEE 1905.1 - którego NIGDZIE kuźwa
@iquiet: ale u mnie repeatery mają działać jako extendery połączone po ethernet
@iquiet: nie, nie zdają sobie z tego sprawy, dopóki im tego nie powiesz.
@iquiet: wszyscy chcą wiercić, tylko o tym nie wiedzą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Devcio: u mnie pacjent podłączył sobie repeater w firmie. Rozpier* wszystko, bo repeater miał ustawienie "Smart IP" w którym jak dostaje IP - to rozsiewa sieć po wifi, ale jak nie dostanie IP (a nie dostał, bo gość na