Aktywne Wpisy

aptitude +96
Alkohol jest głupi, na drugi dzień ma się hangover albo się detoxuje przez tydzień, nie pijcie alkoholu.
Najgorsze świństwo na świecie, nawet nie wiem, czemu oni sprzedają w sklepie.
Już lepiej pijcie kawę.
#alkohol
Najgorsze świństwo na świecie, nawet nie wiem, czemu oni sprzedają w sklepie.
Już lepiej pijcie kawę.
#alkohol

Draay +4
Audi A5 (45 TFSI Quattro, 2021)
Ostatnio widziałem na tagu #audi kilka fot ze spalania w dłuższej trasie zgodnej z przepisami.
U mnie Zielona Góra - Tiers (miejscowość w górach we Włoszech). Przez Niemcy i Austrię. Jechałem pod znaki + maks. 10 km/h.
W komentarzu fota z ekonomicznej krótszej jazdy, między miejscowościami w Dolomitach. To żeglowanie/dryfowanie sporo zaoszczędza. I chyba odłączanie osi (choć nadal nie wiem czy na pewno mam odłączane 4x4,
Ostatnio widziałem na tagu #audi kilka fot ze spalania w dłuższej trasie zgodnej z przepisami.
U mnie Zielona Góra - Tiers (miejscowość w górach we Włoszech). Przez Niemcy i Austrię. Jechałem pod znaki + maks. 10 km/h.
W komentarzu fota z ekonomicznej krótszej jazdy, między miejscowościami w Dolomitach. To żeglowanie/dryfowanie sporo zaoszczędza. I chyba odłączanie osi (choć nadal nie wiem czy na pewno mam odłączane 4x4,

Jak bardzo ważna jest temperatura przy gotowaniu brzeczki po filtracji?
Ostatnio podczas warzenia skończył mi się gaz w butli i przeniosłem się z taboreta gazowego na kuchenkę. Na początku przy zamkniętej pokrywie temperatura dobiła do tych 100 stopni, ale na ostatnie 20 minut jak dodałem ostatnią porcję chmielu i włożyłem chłodnice do wyparzenia, temp. spadła do 90 i przy grzaniu bez pokrywki dobiła na koniec do 95.
Jaki może mieć to wpływ na sterylność, rozpuszczalność chmielu, aromat DMS czy jeszcze coś innego?
#piwowarstwo
Tylko chciałem się zapytać na jakie wady/niedoróbki ewentualnie zwracać uwagę przy degustacji
Pewnie masz rację, ale jak już wsadzę chłodnicę to nie ma jak przykryć