: Ależ państwo dobrowolnie zabiera Ci pieniądze. Zgadzasz się opłacać procentowy udział od zysków za możliwość prowadzenia działalności zarobkowej na jego terenie
@Fan_Morawieckiego: po pierwsze nie zabiera mi ich dobrowolnie po drugie czemu państwo musi mi pozwollić na działalność? nie powinno tak być i powinienem sam o tym decydować
@cebularz_szkorbutnikowy: Nie ma problemu, nie kupuj, tylko nie zapomnij wytatuować sobie na czole "jestem złodziejem", ewentualnie w drugiej wersji "jadę na wasz koszt, frajerzy"
@riot69: dobrowolnie, zgadzasz się na to wchodząc na jego teren i zobowiązując się w ten sposób do przestrzegania jego przepisów. Jeśli Ci to przeszkadza - masz prawo je opuścić
po drugie czemu państwo musi mi pozwollić na działalność? nie powinno tak być i powinienem sam o tym decydować
Oczywiście dotyczy to tylko przypadków kiedy wykonujesz ją na jego terenie korzystając z jego infrastruktury. Państwu nic do tego, jeśli wykonujesz ją
dobrowolnie, zgadzasz się na to wchodząc na jego teren i zobowiązując się w ten sposób do przestrzegania jego przepisów. Jeśli Ci to przeszkadza - masz prawo je opuścić
@Fan_Morawieckiego: problem w tym że nie miałbym za bardzo gdzie bo praktycznie każdy skrawek ziemi należy do jakiegoś państwa, oprócz wód ale na nich nie da się mieszkać
Oczywiście dotyczy to tylko przypadków kiedy wykonujesz ją na jego terenie korzystając z jego
@kaaban: Ale czemu niby ja jade na koszt współpsażerów? Oni zapłacili za siebie, wykupili usługę i z niej korzystają. Przecież to czy ja jadę czy ja nie jadę w żaden sposób nie wpływa na ich kwotę którą płacą.
@cebularz_szkorbutnikowy: co tu się dzieje, Polacy dumni z bycia złodziejami. Ale w sumie, skoro kobiety potrafią sprzedać dupę za doładowanie konta, co w tym dziwnego, że niektórzy sprzedają swój honor za 3 złote ( ͡°͜ʖ͡°)
Śmieszą mnie wykopki którzy mają mnie z tego powodu z jakiegoś podczłowieka
Instytucje publiczne co miesiąc zdzierają ze mnie tysiące złotych a ja mam się czuć źle bo raz w miesiącu nie zapłace 3zł za 10 minut w tramwaju xd
Podałęm cene głowy bo przeciez nie kupuje to nie mialem pojecia ile kosztuja xd
@Fan_Morawieckiego: chyba nic głupszego juz nie przeczytam
po drugie czemu państwo musi mi pozwollić na działalność? nie powinno tak być i powinienem sam o tym decydować
@raizel-kuroi: Nie wiem o jakim państwie mówisz, jedyne osoby jakie okradasz to współpasażerowie
Oczywiście dotyczy to tylko przypadków kiedy wykonujesz ją na jego terenie korzystając z jego infrastruktury. Państwu nic do tego, jeśli wykonujesz ją
@kaaban: którzy sprzedali kraj za 500zł
@Fan_Morawieckiego: problem w tym że nie miałbym za bardzo gdzie bo praktycznie każdy skrawek ziemi należy do jakiegoś państwa, oprócz wód ale na nich nie da się mieszkać
@kaaban: którzy sprzedali kraj za 500zł
@raizel-kuroi: Każdy kto jedzie zbiorkomem głosował na PiS?