Aktywne Wpisy
acidd +353
Obczajcie to: syn mój najstarszy @tymon_syn_acidda idzie od września do pierwszej klasy szkoły podstawowej Serious business
W związku z tym mieliśmy ostatnio spotkanie na którym były omawiane cele i założenia.
W skrócie:
- klasy max 10 osób (ja jako rocznik '82 pamiętam, że było nas po 40 osób xD), więc będzie można podejść indywidualnie do dziecka
- brak zadań domowych!, wszystko co dziecko ma się nauczyć będzie chłonęło na zajęciach
-
W związku z tym mieliśmy ostatnio spotkanie na którym były omawiane cele i założenia.
W skrócie:
- klasy max 10 osób (ja jako rocznik '82 pamiętam, że było nas po 40 osób xD), więc będzie można podejść indywidualnie do dziecka
- brak zadań domowych!, wszystko co dziecko ma się nauczyć będzie chłonęło na zajęciach
-
depcioo +365
Przy budowie stadionów na mundial nie umarło 6500 ludzi!
To wymyślona przez brytyjskiego szmatławca The Guardian liczba, która powstała przez policzenie WSZYSTKICH zgonów zarobkowych emigrantów do Kataru! Mowa tu o zgonach ze wszystkich powodów, w tym naturalnych, i w dodatku zgonach wszystkich ludzi którzy emigrowali zarobkowo do Kataru, nie tylko do pracy na budowach stadionów.
Przy samej budowie stadionow zmarły TRZY osoby. O trzy osoby za dużo, ale miało to miejsce na przestrzeni aż dekady, wypadki na budowach zdarzają się nawet u nas.
Zapewne warunki pracy robotników były dalekie od ideału ale błagam nie powielajcie już tej totalnie bzdurnej i wyssanej z palca liczby 6500 zmarłych osób.
#mecz #mundial
Komentarz usunięty przez autora
@JacksonDaniels: A Ty swoją na podstawie czego wymyśliłeś?
Komentarz usunięty przez autora
@JacksonDaniels: informacja zweryfikowana. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JacksonDaniels: Oh ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Katar podaje ze ogółem zginęło u nich 17000 ludzi przez 10 lat. To jest około 0.5 zgonu na 1000 osób na rok. W Polsce ten wskaźnik to 12.5.
https://amp.theguardian.com/global-development/2021/feb/23/revealed-migrant-worker-deaths-qatar-fifa-world-cup-2022
@JacksonDaniels: Podaj to źródło, będzie można się odnieść. Dzięki.
Przeczytaj mój komentarz jeszcze raz i ew. podrzuć źródło (jeśli masz) popierające stwierdzenia, które padły ze strony @JacksonDaniels . Dzięki.