Wpis z mikrobloga

- Jeśli Musk nie odwołuje swoich słów to w---------m.
- A co powiedział?
- Że jeśli nie kliknę w link to dostanę 3 miesiące odprawy.

W Twitterze zostało około 10% pracowników stanu sprzed miesiąca, a liczył na sporo więcej. Ludzie nie chcą być traktowani już guano przez narcystycznego miliardera. Szok i niedowierzanie.

#twitter #programista15k #spacex
czeskiNetoperek - - Jeśli Musk nie odwołuje swoich słów to w---------m.
- A co powie...

źródło: comment_1668776837DZklQf7Fd4WgY1pDUoqR40.jpg

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A twittera nie zbudował tylko właśnie kupił, w normalnej korpo pracuje się dla kasy a nie dla idei więc nic dziwnego że większość ludzi odeszła, bo nie chcą pracować w kołchoźniczych warunkach jak w jego pozostałych firmach.

@FLAC: No i dalej nie wiem o co Ci chodzi. Musk kupił Twittera, stwierdził zmienia organizację pracy i jak się komuś nie podoba to niech złoży rezygnację.

Przecież Elon nikomu nie każe tam
  • Odpowiedz
@kwanty: chodzi mi o to że zwolnienie się 70% ludzi budzi w mediach zdziwienie, a nie powinno. Kto by chciał pracować w januszeksie za psi grosz.
  • Odpowiedz
chodzi mi o to że zwolnienie się 70% ludzi budzi w mediach zdziwienie, a nie powinno. Kto by chciał pracować w januszeksie za psi grosz.

@FLAC: LOL... piszesz o firmach Muska typu SpaceX, Tesla. Tak to są januszexy ;-)
  • Odpowiedz
@kwanty: jeśli gdzieś musisz pracować 2x ciężej za 75% wypłaty to tak, to jest januszeks. Niektórzy się na to godzą (jak spacex czy tesla) bo pracują dla idei pozbycia się samochodów spalinowych albo podboju kosmosu.
Jak pracujesz dla kasy i nie chcesz siedzieć w firmie po 12-14 godzin bo szef też tak pracuje to nie będziesz tam pracował i się zwalniasz. Idziesz pracować tam gdzie sobie poklikasz 8 godzin w
  • Odpowiedz
No jak to przecież Musk go kupił tydzień temu więc powinien już nie działać!

@kwanty: No właśnie nie. Jeśli ktoś tutaj sprowadza problem do absurdu to właśnie fajnboye Muska, że to już tydzień bez odpowiedniego maintenance i jeszcze działa.
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś tutaj sprowadza problem do absurdu to właśnie fajnboye Muska, że to już tydzień bez odpowiedniego maintenance i jeszcze działa.

@czeskiNetoperek: Skąd masz taką wiedzę o wewnętrznej sytuacji Twittera... Opierasz się o to co ktoś gdzieś napisał żeby robić czarny PR? Jako klient widzę, że dalej działa...
  • Odpowiedz
Niektórzy się na to godzą (jak spacex czy tesla) bo pracują dla idei pozbycia się samochodów spalinowych albo podboju kosmosu.

@FLAC: No chyba nie do końca łapiesz jakie są motywy ludzi tam pracujących. Tak, mają jakąś cel i są na nim skupieni, robi im to frajdę ale to nie jest jedyny cel. Dostają przyzwoitą kasę, wyższą niż średnia (bez żadnych szaleństw ale zarabiają ok), dostają też opcje na akcje co
  • Odpowiedz
@kwanty: nie no jak ludzie przez pracę w tesli dostają depresji albo im się rozpadają związki to coś jest nie tak. Musk wymaga żebyś żył dla pracy.

Można muska lubić albo nie, ale proszę nie udawaj że gdyby tylko legalnie mógł to zrobić, to by nie założył sobie obozów pracy przymusowej żeby spełnić swoje wizje. Gość jest inteligentny ale jednocześnie szalenie niebezpieczny, bo dla niego życie ludzkie nie ma znaczenia
  • Odpowiedz
@kwanty:
Sekret to wizy. Ludzie przyjeżdżają na takich wizach do USA i potem muszą tyrać dla Muska bo inaczej ich zwolni co automatycznie zakończy ich pobyt w USA.
Ten facet to obrzydliwa kreatura.
  • Odpowiedz
ale z tego co wiem to tt notuje właśnie ATH w ruchu i ilości użytkowników a odejście 90% załogi (np w------o całe działy zajmujące się równouprawnieniem xD) da prawie 1 000 000 000 USD oszczędności na samych wypłatach bez kosztów pośrednich.

@mepps: Rzym za Nerona był najlepiej oświetlony w czasie pożaru, który go zniszczył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Skąd masz taką wiedzę o wewnętrznej sytuacji Twittera... Opierasz się o to co ktoś gdzieś napisał żeby robić czarny PR? Jako klient widzę, że dalej działa...

@kwanty: homepage nie dziala (laduje stare wpisy, sprzed 3+ dni), tagi nie dzialaja (XD - problem jak wyzej), tweetdeck dziala tylko na web (podstawowe narzedzie dla agencji lezy, poki co jest 'hotfix', ale jak dlugo?), 2FA nie dziala (wylogujesz sie/zgubisz sesje/zgubisz sprzet - nie
  • Odpowiedz
długie tweety

@mepps: Ciekaw jestem czy to "zażre". Dorsey w wywiadach lata temu mówił, że "przymierzają się" do długich tweetów ale chyba się cykali, bo to jednak rozwadnia "tożsamość" portalu. Patrząc pod takim kątem to teraz jest dobra okazja by spróbować, bo tożsamość już i tak nie ta sama przez elonową burzę medialną.
  • Odpowiedz
Sekret to wizy.

@tos-1_buratino: Dla przykładu SpaceX robi produkty dla wojska, mają w związku z tym ograniczenia co do zatrudnienia. Nie ma opcji żeby pracował tam ktoś bez obywatelstwa USA.

Więc nie... wizy nie, próbuj dalej XD
  • Odpowiedz
@kwanty: nie rozumiem dlaczego tak zażarcie bronisz muska jakby ktoś matkę obrażał, podaj mi jakieś racjonalne powody. Jest chrystusem narodów który niesprawiedliwie cierpi za nasze grzechy i Ty jeden to widzisz?
  • Odpowiedz
nie rozumiem dlaczego tak zażarcie bronisz muska jakby ktoś matkę obrażał, podaj mi jakieś racjonalne powody

@FLAC: Jestem przeciwwagą dla tych którzy go tak zażarcie nienawidzą i obrażają. A co, nie mogę?

Musk odwala różnego rodzaju akcje ale nikt nie jest idealny, ja też nie jestem idealny więc kamieni w nikogo nie będę rzucał (no chyba, że Putina
  • Odpowiedz
Za to w opór doceniam to co Elon robi dla rozwoju ludzkości i całej planety. Ma wizję (która jest bliska mojej wizji świata), potrafi ją spektakularnie realizować, jest przeciwwagą dla mocno lewicującego świata. Jak go nie lubić i nie wspierać :-)

@kwanty: tego nie neguję, i sam bardzo się cieszę że jest coś takiego jak tesla i spacex. Ale też nie chcę z tego powodu twierdzić że w jego firmach
  • Odpowiedz
@FLAC:

Ale też nie chcę z tego powodu twierdzić że w jego firmach pracuje się dobrze.

A to w tym miejscu się nie rozumiemy :-) Przecież ja nigdzie nie napisałem, że w jego firmach pracuje się lekko i przyjemnie... Tam wszędzie się z--------a, czasami ponad umiar (czego Musk jest też dobrym przykładem). Wyżej próbowałem napisać, dlaczego niektórzy (nie wszyscy) pracownicy chcą tak z---------ć z własnej
  • Odpowiedz