Aktywne Wpisy
Uuroboros +215
Usiądź przy ogniu i ogrzej się zanim ruszymy znów w dół strumienia
#pixelart
#pixelart
JerryManson +11
Czy u was w domu też jak pytaliście się gdzie ktoś jest to rodzice odpowiadali wam "a utopił się w maślance"?
- A co powiedział?
- Że jeśli nie kliknę w link to dostanę 3 miesiące odprawy.
W Twitterze zostało około 10% pracowników stanu sprzed miesiąca, a liczył na sporo więcej. Ludzie nie chcą być traktowani już guano przez narcystycznego miliardera. Szok i niedowierzanie.
#twitter #programista15k #spacex
@FLAC: No i dalej nie wiem o co Ci chodzi. Musk kupił Twittera, stwierdził zmienia organizację pracy i jak się komuś nie podoba to niech złoży rezygnację.
Przecież Elon nikomu nie każe tam
@FLAC: LOL... piszesz o firmach Muska typu SpaceX, Tesla. Tak to są januszexy ;-)
Jak pracujesz dla kasy i nie chcesz siedzieć w firmie po 12-14 godzin bo szef też tak pracuje to nie będziesz tam pracował i się zwalniasz. Idziesz pracować tam gdzie sobie poklikasz 8 godzin w
@kwanty: No właśnie nie. Jeśli ktoś tutaj sprowadza problem do absurdu to właśnie fajnboye Muska, że to już tydzień bez odpowiedniego maintenance i jeszcze działa.
@czeskiNetoperek: Skąd masz taką wiedzę o wewnętrznej sytuacji Twittera... Opierasz się o to co ktoś gdzieś napisał żeby robić czarny PR? Jako klient widzę, że dalej działa...
@FLAC: No chyba nie do końca łapiesz jakie są motywy ludzi tam pracujących. Tak, mają jakąś cel i są na nim skupieni, robi im to frajdę ale to nie jest jedyny cel. Dostają przyzwoitą kasę, wyższą niż średnia (bez żadnych szaleństw ale zarabiają ok), dostają też opcje na akcje co
Można muska lubić albo nie, ale proszę nie udawaj że gdyby tylko legalnie mógł to zrobić, to by nie założył sobie obozów pracy przymusowej żeby spełnić swoje wizje. Gość jest inteligentny ale jednocześnie szalenie niebezpieczny, bo dla niego życie ludzkie nie ma znaczenia
Sekret to wizy. Ludzie przyjeżdżają na takich wizach do USA i potem muszą tyrać dla Muska bo inaczej ich zwolni co automatycznie zakończy ich pobyt w USA.
Ten facet to obrzydliwa kreatura.
@mepps: Rzym za Nerona był najlepiej oświetlony w czasie pożaru, który go zniszczył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kwanty: homepage nie dziala (laduje stare wpisy, sprzed 3+ dni), tagi nie dzialaja (XD - problem jak wyzej), tweetdeck dziala tylko na web (podstawowe narzedzie dla agencji lezy, poki co jest 'hotfix', ale jak dlugo?), 2FA nie dziala (wylogujesz sie/zgubisz sesje/zgubisz sprzet - nie
@mepps: Ciekaw jestem czy to "zażre". Dorsey w wywiadach lata temu mówił, że "przymierzają się" do długich tweetów ale chyba się cykali, bo to jednak rozwadnia "tożsamość" portalu. Patrząc pod takim kątem to teraz jest dobra okazja by spróbować, bo tożsamość już i tak nie ta sama przez elonową burzę medialną.
@tos-1_buratino: Dla przykładu SpaceX robi produkty dla wojska, mają w związku z tym ograniczenia co do zatrudnienia. Nie ma opcji żeby pracował tam ktoś bez obywatelstwa USA.
Więc nie... wizy nie, próbuj dalej XD
U mnie hompage działa, wylogowałem się, zalogowałem, nadal działa. To chyba używamy innego Twittera XD.
@FLAC: Jestem przeciwwagą dla tych którzy go tak zażarcie nienawidzą i obrażają. A co, nie mogę?
Musk odwala różnego rodzaju akcje ale nikt nie jest idealny, ja też nie jestem idealny więc kamieni w nikogo nie będę rzucał (no chyba, że Putina
@kwanty: tego nie neguję, i sam bardzo się cieszę że jest coś takiego jak tesla i spacex. Ale też nie chcę z tego powodu twierdzić że w jego firmach
A to w tym miejscu się nie rozumiemy :-) Przecież ja nigdzie nie napisałem, że w jego firmach pracuje się lekko i przyjemnie... Tam wszędzie się z--------a, czasami ponad umiar (czego Musk jest też dobrym przykładem). Wyżej próbowałem napisać, dlaczego niektórzy (nie wszyscy) pracownicy chcą tak z---------ć z własnej