Wpis z mikrobloga

@jaroty: jaaa pierniczę.... nie żebym nie wierzył, ale dalej nie wierzę... chyba zacznę ojcze nasz odmawiać, bo ja z lubelskiego jestem... ojcze nasz, i ty, zdrowaś marioo... weź oszczędź mój traktorek... u spowiedzi byłem ostatnio.... obraziłem Pana Bućka następującymi grzechami...
im więcej się modlą, tym jest gorzej

@matkaPewnegoMirka: już tyle lat się modlą o pokój na świecie, Franciszka nawet noga rozbolała, i co? I nie działa... Dlaczego nie działa? To proste, za mało się modlą albo ofiary są za ubogie. Wyczuwam to drugie, bozia za darmo dobra czynić nie będzie ;)

Sorki, ale ja też mam z tych bzdur bekę, wybacz, jeśli za bardzo religijnie zabrzmiałem ( ͡º ͜ʖ
Po zawierzeniu matce boskiej opieki zdrowotnej (później covid

@szejk_wojak: racja, myślę że powinniśmy zacząć modyfikować taktykę i dobierać inne baśniowe stwory do zawierzania, stopniowo zawężając wektor w miarę obserwowanych sukcesów. Przestrzeń powietrzną spróbowałbym zawierzyć smokowi Tabaludze, siły lądowe śwince Peppie a marynarkę całemu Psiemu Patrolowi, bo tam potrzebne jest wyjątkowe wsparcie nadprzyrodzone
@szejk_wojak: @Wap30: @Takiseprzecietniak: Głównym problemem tego rządu jest niekompetencja i brak zasięgania porad eksperckich. Każdy poważny hagiograf by stwierdził, że podstawowym błędem jest zawierzanie wszystkiego co popadnie matce boskiej. Co ona jest, dziewczyna do wszystkiego?

Opieką zdrowotną powinno się zawierzyć świętej Ricie, energetyką węglową świętemu Wawrzyńcowi i/lub św Barbarze, przestrzeń powietrzną i ochronę antyrakietową prawdopodobnie św Michałowi archaniołowi. W niebie jest specjalizacja.
@Andreth: Tu masz rację, każdy tam jest od czegoś. archanioł Michał od jednego, Rafał od innego. Każdy ma tam swój dział, ale w Polsce ludzie tak głęboko wierzą że nie mają o tym bladego pojęcia kto tam jest świętym, kto pełni wysoką funkcję w niebie. Więc oddajmy wszystko w ręce Maryi, ale większym problemem jest to że kler zamiast powiedzieć "panowie, od tego lepszy będzie ktoś inny" to mają #!$%@? i