Wpis z mikrobloga

Są osoby w znacznie gorszej sytuacji ode mnie, które przegrały w loterii zwanej życiem. Nie życzyłbym sobie ani nikomu innemu znaleźć się w ich sytuacji. Prokreacja to rosyjska ruletka.

@Werdandi: jak to się ma do tego co napisałem? Wcale. W jednym zdaniu piszesz ze egzystencja to skazywanie kogoś tam na cierpienia a jak pytam dlaczego zatem żyjesz i jeszcze się tym życiem cieszysz to odpisujesz "inni mają gorzej". NO MAJĄ GORZEJ,
@Morf:

PRZED CHWILĄ NAPISAŁEŚ ŻE TO ZR ŻYJESZ SKAZUJE ICH NA TORTURY

Konsekwencją tego, że ktoś prokreował jest skazanie części społeczeństwa na tortury.

No to skoro Ty się cieszysz to dlaczego niby dziecko ma się nie cieszyć? Bo tworzysz teorie o upadku świata niepoparte żadnymi danymi chociażby ekonomicznymi?

Nie tworzę teorii o upadku świata. Nie odmawiam komuś cieszenia się życiem. Piszę tylko, że prokreacja jest niemoralna. To loteria, gdzie konsekwencje czyichś
Pobierz Werdandi - @Morf: 

PRZED CHWILĄ NAPISAŁEŚ ŻE TO ZR ŻYJESZ SKAZUJE ICH NA TORTURY
...
źródło: comment_1668636116KoNA02uFeyxbKnxJqENdAU.jpg
Rodzących się w 2022 roku nie czeka nic dobrego, bo świat się rozpada, nie wiem czy zauważyłeś.

@P35YM1574: Już się rozpada, bo jakiś wykopek nie umie w życie xD

Skazując bliskich na cierpienie...

@Werdandi: A #!$%@? z tym ciepieniem bliskich. Bliscy też sobie mogą strzelić w łeb jak im źle. Tak naprawdę to nikomu was nie żal, tylko wbrew temu co mówicie podoba wam się życie ( ͡° ͜
Już się rozpada, bo jakiś wykopek nie umie w życie xD

@nolsc: nie widzę związku. Nawiązywałem do szóstego masowego wymierania gatunków, do kryzysu rolniczego i wodnego, do znikania lodu z morza arktycznego i do spowodowanego tymi orac wieloma innymi czynnikami ery biedy, głodu, chaosu i przemocy, w którą ludzkość właśnie wkracza. Myślisz, że ten kryzys, który na własne oczy widzisz, zakończy się wraz z końcem wojny na Ukrainie? On się nie
A #!$%@? z tym ciepieniem bliskich. Bliscy też sobie mogą strzelić w łeb jak im źle. Tak naprawdę to nikomu was nie żal, tylko wbrew temu co mówicie podoba wam się życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nolsc: Części się podoba, części nie. Tylko jakie to ma znaczenie? W żaden sposób nie obala to argumentów antynatalistycznych (ryzyko, brak imperatywu przedłużenia gatunku, manipulacja nowonarodzonym...).

Nawet jeśli samobój to rozwiązanie
Pobierz Werdandi - > A #!$%@? z tym ciepieniem bliskich. Bliscy też sobie mogą strzelić w łeb...
źródło: comment_1668863468QOmjqHKOpW06MNE8EuaXhe.jpg