Aktywne Wpisy
szymski1 +74
Dowiedziałem się jak nazywa się taki dziwny fenomen którego ja i niektóre osoby czasami doświadczają podczas zasypiania. Głównie doświadcza się tego w dzieciństwie, ale u mnie również pojawia się teraz chociaż już nie tak często.
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
sawardega +85
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
#antynatalizm
@Werdandi: jak to się ma do tego co napisałem? Wcale. W jednym zdaniu piszesz ze egzystencja to skazywanie kogoś tam na cierpienia a jak pytam dlaczego zatem żyjesz i jeszcze się tym życiem cieszysz to odpisujesz "inni mają gorzej". NO MAJĄ GORZEJ,
Konsekwencją tego, że ktoś prokreował jest skazanie części społeczeństwa na tortury.
Nie tworzę teorii o upadku świata. Nie odmawiam komuś cieszenia się życiem. Piszę tylko, że prokreacja jest niemoralna. To loteria, gdzie konsekwencje czyichś
@Morf: Ale po co mnie obrażasz i na jakiej podstawie?
@P35YM1574: Już się rozpada, bo jakiś wykopek nie umie w życie xD
@Werdandi: A #!$%@? z tym ciepieniem bliskich. Bliscy też sobie mogą strzelić w łeb jak im źle. Tak naprawdę to nikomu was nie żal, tylko wbrew temu co mówicie podoba wam się życie ( ͡° ͜
@nolsc: nie widzę związku. Nawiązywałem do szóstego masowego wymierania gatunków, do kryzysu rolniczego i wodnego, do znikania lodu z morza arktycznego i do spowodowanego tymi orac wieloma innymi czynnikami ery biedy, głodu, chaosu i przemocy, w którą ludzkość właśnie wkracza. Myślisz, że ten kryzys, który na własne oczy widzisz, zakończy się wraz z końcem wojny na Ukrainie? On się nie
@nolsc: Części się podoba, części nie. Tylko jakie to ma znaczenie? W żaden sposób nie obala to argumentów antynatalistycznych (ryzyko, brak imperatywu przedłużenia gatunku, manipulacja nowonarodzonym...).
Nawet jeśli samobój to rozwiązanie